Avoimen AMK:n ilmoittautumisohjeet

Kuka voi ilmoittautua?

Avoimen AMKin opinnot ovat avoimia pääsääntöisesti kaikille. Joillakin opintojaksoilla voi olla määritelty edeltävyysvaatimuksia aiemmasta osaamisesta, joista löydät tiedon opintojaksojen sivuilta. Tärkeä edellytys opinnoissa menestymiseen on myös koulutuksen opetuskielen (suomi/englanti) hyvä suullinen ja kirjallinen hallinta. Opiskelija on itse vastuussa opiskeluvalmiuksiensa riittävyyden arvioinnista ilmoittautuessaan opintojaksolle. Voit olla yhteydessä opintojakson vastuuopettajaan, jos sinulla on kysyttävää opintojakson edeltävyysvaatimuksista.

Ilmoittautumisen vaiheet

  1. Tutustu huolella opintojaksojen kuvauksiin, aikatauluihin ja mahdollisiin edeltävyysvaatimuksiin ennen ilmoittautumista.
    Ilmoittaudu avoimen ammattikorkeakoulun opintojaksoille VAMK:n verkkokaupassa. Poikkeuksena kesken jääneet tutkinto-opiskelijat ja opetussuunnitelman mukaisille opintojaksoille ilmoittautujat. Ilmoittautuminen e-lomakkeen kautta.
  2. Puhelimitse ei voi ilmoittautua, Ilmoittautumisajan päätyttyä tulevia ilmoittautumisiaeikä ilmoittautumisia opettajalle tai opettajan kautta hyväksytä.  Ilmoittautuminen avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin on aina sitova.
  3. Opinnot maksetaan verkkokaupassa ilmoittautumisen yhteydessä. Maksettu opintomaksu on edellytys opintoihin osallistumiselle ja opinto-oikeuden säilymiselle.

Huom! Mikäli et maksa maksua eräpäivään mennessä, lähetämme siitä maksukehotuksen, josta peritään perintälain (513/1999) mukaiset perintäkulut. Avoimen ammattikorkeakouluopetuksen maksut korkoineen ja kuluineen ovat julkisoikeudellisina saatavina ulosottokelpoisia ilman tuomiota tai päätöstä.

Opiskelumaksut

Avoi­mes­sa AMK:ssa opis­ke­lu mak­saa 15 € /opin­to­pis­te tai voit suorittaa yhden lukukauden  aikana rajoittamattoman määrän opintopisteitä 150 €:n lukukausimaksulla (lukukaudet ovat 1.8. – 31.12 ja 1.1. – 31.7.).

Joillakin opintojaksoilla voidaan lisäksi periä opintomateriaali- tai kopiointikuluja.

Vamian väyläopiskelijoille ja Urheilijapolkuopiskelijoille opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksutonta.

Peruutusehdot

Ilmoittautuessasi opintoihimme sitoudut peruutusehtoihimme:

  • Voit perua ilmoittautumisen 14 päivän kuluttua ilmoittautumisesta. Tällöin peruminen on maksutonta.

Vaasan ammattikorkeakoulu pidättää itsellään oikeuden opetusohjelmassa ilmoitettujen tietojen muutoksiin.

Verkkokaupan toimitus ja peruutusohjeet

Muuta huomioitavaa

  • Yksi opintopiste vastaa noin 27 tunnin työpanosta.
  • Opiskelijat otetaan opintohin pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä (poikkeuksena mm. YAMK-opinnot). Osalle opintojaksoista on rajoitettu opiskelijamäärä, joten aina ei välttämättä pääse haluamalleen opintojaksolle.
  • Koulutus toteutuu, mikäli sille ilmoittautuu ilmoittautumisaikana riittävä määrä opiskelijoita.
  • Opiskelijoiden tiedot tallennetaan VAMKin opiskelijatietojärjestelmään tietosuojaselosteemme mukaisesti.