Robottien valmentaja

  Konetekniikka, insinööri AMK

  240 op / 4 vuotta | Päiväopiskelu | Harjoittelu: 30 op | Aloituspaikat: 40


  Haluatko ratkoa teknologiateollisuuden ongelmia uudella tavalla?

  konetekniikka.png
  3D-tulostus & suunnittelu

  Konetekniikassa opit 3D-suunnittelun ja 3D-tulostuksen menetelmiä. Käytössämme on muovi- ja komposiittitulostimien lisäksi mahdollisuus metallin tulostamiseen.

  konetekniikka.png
  Robottiautomaatio

  Konetekniikassa opit tehokasta robottiautomaatiota. Robottiakatemiassa ratkot yritysten toimeksiantoja robotiikan keinoin.

  konetekniikka.png
  Projektinhallinta

  Konetekniikassa opit hallitsemaan projekteja varmalla otteella. Opiskelijamme ovat menestyneet projektinhallinnan SM-kilpailuissa erinomaisesti.

  Konetekniikan insinöörin työ on muuttunut lyhyessä ajassa....

  ...Rasvaiset rattaat vaihtuivat jo vuosia sitten robottien ohjelmoimiseen ja automaation ymmärtämiseen. Konetekniikan insinöörinä voit paneutua esimerkiksi suunnitteluun, tuotekehitykseen, robottiautomaatioon, projektinjohtamiseen tai myyntiin.

  Sinustako koneinsinööri?

  Töitä tekeville

  Kone- ja metalliteollisuus on Suomen teollisuudenalojen suurin työllistäjä, tuottaja ja tavaranviejä.

  Ala onkin suosittu, sillä se tarjoaa loputtomasti erilaisia työtehtäviä, ja sopii sekä miehille että naisille.

  VAMKin konetekniikan koulutuksessa opit taitoja, joita työelämässä arvostetaan. Yli 90% Suomen automaation tuotekehityksestä tapahtuu Vaasan alueella, pohjoismaiden suurimmassa energiaklusterissa. VAMK tarjoaakin ainutlaatuisen näköalapaikan alan kehityksen seuraamiseen ja siitä oppimiseen.

  Pidämme tiiviisti yhteyttä työelämään, joten tiedämme, minkälaisia konetekniikan osaajia teollisuus tarvitsee. Yhteistyön myötä myös kesätyö- ja harjoittelupaikkoja sekä opinnäytetöiden aiheita riittää. Ja mikä parasta, myös työpaikkoja opiskelujen jälkeen.

  Mikäli vielä AMK-tutkinnon ja työkokemuksen jälkeen haluat oppia lisää alalta, voit jatkaa opintoja maisteritasoiseen tutkintoon johtavassa Project Management -koulutuksessamme. Myös diplomi-insinööritutkintoon koulutus antaa hyvän pohjan.

  Koneinsinööreille maksetaan kilpailukykyistä palkkaa. Myös jatko-opintomahdollisuudet ovat erinomaiset.

  Projektien huippuosaamista

  Koneinsinööriopintoihin kuuluvat erilaiset projektit, jolloin työskennellään oikeiden asiakkaiden ja työhaasteiden parissa. Konetekniikan koulutuksemme on projektiosaamisen opetuksen huippuja Suomessa, ja se on huomioitu muun muassa seuraavilla valtakunnallisilla tunnustuksilla:

  Konetekniikka_palkintologot.png

  • Korkeakouluopiskelijoiden Project Management Championship -kilpailun ensimmäinen sija 2019 ja 2018
  • Valtakunnallisen SICK-innovointikilpailun voitto vuonna 2018
  • Project Management -koulutus on palkittu Vuoden akateeminen projektiteko 2017 -palkinnolla  Fiilistele videoiden parissa

  Tiimissä taidot haltuun

  Konetekniikka on tiimitaiturin unelma-ala, sillä opintoihin kuuluu vähintään yksi projektiluontoinen työ lukuvuodessa. Pääsetkin heti ensimmäisestä opiskelupäivästä lähtien mukaan tiiviiseen ryhmään, missä työskentelet koko opiskeluajan.

  Ensimmäisenä vuonna puretaan ja kootaan skootteri, ja samalla kaikki työvaiheet dokumentoidaan. Tiimityöskentelyn lisäksi opit muitakin tärkeitä taitoja, kuten raportointia ja esittelyä.

  Jokaisen tiimiläisen vahvuudet täydentävät toisiaan: lopputuloksena lukuvuoden päättyessä on valmis projekti.

  Toisena vuonna suunnitellaan ja koneistetaan vaihdelaatikko. Projekti tehdään usein yhteistyössä eurooppalaisen korkeakoulun kanssa. Kansainvälisessä projektissa opit, miten tärkeää kommunikointi on, jotta työ saadaan sujumaan ja tehtyä loppuun asti.

  Projekteja tehdään myös yhteistyössä yritysten kanssa Roboakatemiassa, missä pääset tekemään robotiikkaan liittyviä tutkimus- ja kehittämistoimeksiantoja alueen työelämälle. Opiskelijat ovat olleet mukana esimerkiksi robottien tarttujien ja jigien suunnittelussa sekä kehittäneet tuotteita ideasta valmiiksi tuotteeksi saakka.


  Konetekniikan koulutuksen sisältö

  Konetekniikan koulutuksessa hyödynnetään samoja ohjelmistoja, joita yrityksetkin käyttävät. Alan tärkeät opintokokonaisuudet projektijohtamisen lisäksi ovat 3D-kone- ja laitesuunnittelu, tietokoneavusteinen suunnittelu ja tuotantotalous, joihin perehdyt monipuolisesti opintojen aikana.

  Mikäli haaveilet kansainvälistä tehtävistä, voit suorittaa opintoja myös englanniksi tai ulkomailla yritysten vientiprojekteissa.

  Alan perusteiden jälkeen valitset suuntavat opinnot seuraavista kokonaisuuksista:

  • Kone- ja automaatiosuunnittelu: Opit innovoimaan, kehittämään, suunnittelemaan ja toteuttamaan laitejärjestelmiä aidossa yritysprojektissa.
  • Process and Project Management: Yhdistät tekniikan perusopinnot prosessien kehittämisen ja projektijohtamisen opintoihin. Koulutus valmistaa sertifioidun projektiosaajan tutkintoon. Osa opinnoista on englanniksi.
  • Projektiopinnot: Työskentelet yrityksen oikeassa projektissa joko Suomessa tai ulkomailla. Projektityöskentelyn ohella luet kirjallisuutta, teet kirjallisia tehtäviä ja raportoit oppimaasi.

  Konetekniikan opetussuunnitelma  Technobothnia

  VAMKissa tulet viettämään paljon aikaa Technobothniassa, huippulaatuisessa opetus- ja tutkimuslaboratoriossa. Siellä pääset osallistumaan yrityksille tehtäviin projekteihin ja harjoittelemaan käytännön taitoja laitteilla, joita yrityksissäkin käytetään.

  Tutustu Technobothniaan

  Konetekniikan ala ja ammatit

  Konetekniikan insinööri on joustava ja kielitaitoinen, lisäksi työnantajat arvostavat neuvottelu- ja esiintymistaitoja. Myös pitkäjänteisyys on plussaa projekteissa, joissa pitää osata hankkia uutta tietoa, soveltaa ja yhdistää sitä, sekä samalla ajatella taloudellisesti. Työskentelet isoissa vientiyrityksissä tai pienemmissä, paikallisissa yrityksissä, osavalmistusta tai kokoonpanoa tekevissä konepajoissa, tehtaissa, suunnittelutoimistossa tai yrittäjänä.

  Konetekniikan insinöörinä ammattinimikkeesi voi olla:

  • Suunnitteluinsinööri
  • Tuotekehitysinsinööri
  • Projekti-insinööri
  • Tuotannonsuunnittelija
  • Asennusvalvoja
  • Kunnossapitoinsinööri
  • Myynti-insinööri

  Koneinsinöörinä seuraat alan kehitystä ja osaat soveltaa sitä kehittyviin tuotantomenetelmiin, ympäristöasiat aina huomioiden.


  Hae opiskelemaan

  Hae konetekniikan koulutukseen osoitteessa opintopolku.fi

  Siirry Opintopolkuun

  Opiskelijoiden tarinoita

  valtteri-saukko_paksu.jpg
  Valtteri Saukko

  Opettajat ovat olleet tosi joustavia ja sanoneet, että ota oma aikasi vauvan kanssa. Pitkälti opiskelut ovatkin nyt ryhmätöitä, eli ryhmän kanssa pystymme sopimaan aikatauluista. "

  Valtterin opiskelijatarina

  Kalle-Hällfors-ja-Mikko-Henttinen_pieni.jpg
  Kalle Hällfors, 3D-tulostamiseen erikoistuneen yrityksen perustaja

  " Meitä on nyt yhteensä viisi töissä Origo Engineeringillä. Myös opiskeluaikojen porukasta on tullut hyviä kontakteja. Meillä oli opiskellessa hyvä porukka, jonka kanssa pidämme edelleen yhteyttä. "

  Kallen alumnitarina

   
   

  Opiskele tutkinto työn ohessa

  Kuulostaako itsenäisyys ja joustavuus hyvältä? Voit opiskella tutkinnon myös monimuoto-opintoina. Tutustu konetekniikan monimuotokoulutukseen.

  Kiinnostuitko monimuoto-opinnoista