Tulevaisuuden ohjelmoija

  Tietotekniikka, insinööri AMK

  240 op / 4 vuotta | Päiväopiskelu | Harjoittelu: 30 op | Aloituspaikat: 50


  Haluatko olla mukana maailmanhistorian suurimmassa murroksessa, digitalisaatiossa?

  tietotekniikka.png
  Sovellusten kehittäminen

  Tietotekniikassa opit kehittämään sovelluksia mobiililaitteille, webbiin ja pilvipalveluihin, ilman aiempaa ohjelmointikokemusta.

  tietotekniikka.png
  Sulautetut järjestelmät

  Tietotekniikassa opit älykkäiden järjestelmien elektroniikan suunnittelua ja ohjelmointia.

  tietotekniikka.png
  Iot ja tietoturva

  Tietotekniikassa opit esineiden internetin (IoT) ja tietoturvan keskeiset periaatteet.

  Miltä kuulostaisi esimerkiksi mobiilikehitys tai elektroniikan ohjelmointi?...

  ...Tietotekniikkaa tarvitaan kaikkialla, joten tietotekniikan insinööri on tulevaisuuden halutuin tekijä alan kehittyessä ja kasvaessa. VAMKissa voit erikoistua ohjelmistotekniikkaan ja sulautettuihin järjestelmiin. Osa opinnoista toteutetaan yhteistyössä Vaasan yliopiston kanssa.

  Sinustako tietotekniikan insinööri?

  Tietotekniikkaa tarvitaan kaikkialla

  Tietotekniikkaan törmää joka puolella ja se on mukana ihmisten arjessa - niin työssä kuin vapaa-ajalla. Myös kaikenkokoiset yritykset tarvitsevat tietotekniikkaa ja ammattilaisia hoitamaan siihen liittyviä tehtäviä, joten alan opiskelu kannattaa.

  Alalla uusien asioiden nopea omaksuminen on valttia.

  Opettajamme pitävät tiiviisti yhteyttä työelämään, joten tiedämme, minkälaisia tietotekniikkaguruja teollisuus tarvitsee. Yhteistyön myötä opiskelijat saavat myös kesätyö- ja harjoittelupaikkoja sekä aiheita opinnäytetöihin.

  VAMKin tietotekniikan opinnoissa riittää runsaasti valinnanvaraa ohjelmistotekniikasta sulautettuihin järjestelmiin ja mobiilikehitykseen, joten voit opiskella juuri sinua kiinnostavia asioita. Vaasassa sijaitsee Suomen suurin energiakeskittymä: tämän vuoksi myös tietotekniikassa painotetaan energiatekniikan sulautettuja ratkaisuja, joilla voidaan vaikuttaa energian säästöön, tuotantoon ja jakeluun.


  Opiskelijat esittelyssä

  Anton_Gyl_www.jpg
  Anton Gyl

  Opettajistamme suurimmalla osalla on taustaa jossain isossa yrityksessä, ja he voivat suositella opiskelijoita työpaikkoihin. En ole kuullut, että muissa ammattikorkeakouluissa opettajat työntäisivät näin paljon opiskelijoita eteenpäin. "

  Antonin tarina

    Niina_Rahko-fix_pieni.jpg
  Niina Rahko

  Oli kivaa, kun heti ensimmäisenä vuonna pääsi kokeilemaan koodaamista.Ensimmäisillä kursseilla aloitetaan ihan perusteista, eli ei tarvitse osata valmiiksi koodata, että pysyy mukana. "

  Niinan tarina

   

  Jäikö tutkinto aikoinaan kesken? Tai haluatko laajentaa insinööritutkintosi myös tietotekniikkaan?

  UUSI ohjattu ryhmä: Nopeasti tutkinto valmiiksi

  Tietotekniikan alanvaihtajista ja tutkinnon täydentäjistä muodostetaan VAMKissa oma ryhmänsä, jolle tehdään henkilökohtainen opetussuunnitelma. Opiskelijaksi haluavat hakevat ohjelmaan normaalisti hakuajan puitteissa.

  Aikaisempi tutkinto tai opinnot hyväksytään osaksi tutkintoa soveltuvin osin, ja meneillään olevista kursseista koostetaan opintokokonaisuus.

  Täydentävä koulutus kestää arviolta 1,5–2 vuotta, ja opiskelijan omiin tarpeisiin muokattu opintosuunnitelma tekee opiskelusta sujuvaa ja motivoivaa.

  Tietotekniikan opinnoissa keskeisiä kokonaisuuksia ovat sovellusten kehittäminen, älykkäiden järjestelmien elektroniikan suunnittelu ja ohjelmointi, esineiden internet sekä tietoturva. Vaasassa on Suomen suurin energia-alan keskittymä, joten energiatekniikan näkökulma painottuu myös tietotekniikassa.

  Tietotekniikan insinööreistä on jatkuva pula.


  Technobothnia

  VAMKissa tulet viettämään paljon aikaa Technobothniassa, huippulaatuisessa opetus- ja tutkimuslaboratoriossa. Siellä pääset osallistumaan yrityksille tehtäviin projekteihin ja harjoittelemaan käytännön taitoja laitteilla, joita yrityksissäkin käytetään.

  Tutustu Technobothniaan

  NAO opettaa ohjelmointia

  VAMKin tietotekniikan koulutuksessa perehdyt ohjelmointiin humanoidirobottien seurassa. Samalla opit matematiikkaa, elektroniikkaa, tiedonsiirtoa ja mekaniikkaa - aivan huomaamatta! Esimerkiksi robotiikassa opiskelijat ovat päässeet kehittämään sovelluksia, joissa humanoidirobotti NAO:lle opetetaan eri taitoja.

  Opiskelijoiden käsissä NAO on oppinut kiipeämään portaita ja pelaamaan mobiilipeliä.

  Tietotekniikan opiskelijat pääsevät tekemään projekteja myös teollisuudelle ja muille yritysasiakkaille. Käytännönläheisissä ja opettavaisissa projekteissa omaksut työelämässä tarvittavia taitoja: tiimipelaamista, kommunikointia, dokumentointia ja projektityöskentelyä. Koska mukana on myös kansainvälisiä opiskelijoita, kielitaito paranee ja kaveriporukka kasvaa. Jos kansainväliset tehtävät kiinnostavat, voit opiskella tietotekniikan tutkinnon kokonaan englanniksi.

  Tietotekniikan opetussuunnitelma


  Fiilistele videoiden parissa

  Tietotekniikan ala ja ammatit

  Tietotekniikan insinöörinä osaat kehittää ja luoda uusia tuotteita ja sovelluksia yrityselämän tarpeisiin. Sopeudut nopeasti uusiin työtehtäviin, olet yritteliäs etkä pelkää muutosta.  Sinulla on myös luonnollinen taipumus matemaattisiin aiheisiin, ja haluat tutkia, kehittää, soveltaa ja tehdä.

  Työpaikkoja löytyy laidasta laitaan. Jo ensimmäisen vuoden opiskelijat voivat olla töissä yrityksissä mikrotukihenkilöinä, ja myöhemmin työskennellä elektroniikka- ja tietotekniikka-alan yrityksissä tutkimusosastoilla, suunnittelutehtävissä tai tuotekehityksessä. Useasti tietotekniikan insinöörit toimivat myös yrittäjinä. Erityisesti Vaasan seudulla tietotekniikan insinöörit työllistyvät suuriin vientiyrityksiin tai niiden alihankkijoille.

  Tietotekniikan insinöörin ammattinimike voi olla:

  • Tuotekehitysinsinööri
  • Projektipäällikkö
  • Ohjelmoija
  • Elektroniikkasuunnittelija
  • Tietoliikennesuunnittelija
  Alan teknisen osaamisen lisäksi työnantajat arvostavat hyviä viestintätaitoja, sillä työhön kuuluu paljon yhteistyötä asiakkaiden kanssa.


  Hae opiskelemaan

  Tutustu lisää tietotekniikan koulutukseen (päivätoteutus) osoitteessa opintopolku.fi

  Siirry Opintopolkuun

  Korkeakouluopintoja jo suoritettuna?

  Jos olet miettinyt, pystyisitkö hyödyntämään aikaisemmin tehtyjä opintoja, niin nyt kannattaa olla kuulolla. Tottakai pystyt! Tässä muutamia esimerkkejä:

  Tutkinnon loppuun saattaja

  Jäikö tutkinto aikoinaan viittä vaille valmiiksi kun oli kiire töihin? Nyt pystymme tarjoamaan sinulle henkilökohtaisen opetussuunnitelman (hops) joka auttaa tutkinnon saamista mahdollisimman nopeasti.

  Alan vaihtaja (toinen insinööri tutkinto)

  Onko sinulla jo insinöörin tutkinto? Haluat laajentaa osaamista tietotekniikan alalle? Alan vaihtajille pystymme tarjoamaan nopean reitin tutkintoon. Tarjoamme jatkuvasti päivä- ja monimuotokoulutuksia ja lisäksi myös englanninkielellä.

  Jatko-opinnot

  Seuraava askel itsesi kehittämiseen ja uralla eteenpäin master-tasolle. Nyt syksyllä alkaa ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus Insinööri (ylempi AMK), Digitalisaation johtaminen, 60 op.

  Digitalisation Academy

  Ainoana Suomessa tarjoamme parhaista parhaille mahdollisuuden erityiskouluttautua tietotekniikan huipulle. Opiskelijat koulutukseen valitaan hakuperiaatteella. Kouluttajat tulevat yrityksistä. Lue lisää