Opi joustavasti uutta

  Avoin ammattikorkeakoulutus

  Haluatko kehittää työelämässä tarvitsemaasi osaamista, lisätä yleissivistystäsi tai suunnitteletko hakeutuvasi meille tutkinto-opiskelijaksi? Avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin voit osallistua iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta.

   


  Avoin ammattikorkeakoulutus VAMKissa

  Opinnot ovat avoimia kaikille

  Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit opiskella VAMKin tekniikan, liiketalouden sekä sosiaali- ja terveysalan koulutusohjelmien opetussuunnitelmien mukaisia opintoja pohjakoulutuksesta tai iästä riippumatta ilman, että olet tutkinto-opiskelijana. Opetusta järjestetään sekä tutkinto-opiskelijoiden opetusryhmissä että avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoille suunnatuissa omissa ryhmissä.

  Kenelle avoin ammattikorkeakoulu sopii?

  Avoin ammattikorkeakoulu sopii sinulle, jos esimerkiksi

  • haluat kehittää yleissivistystäsi sinua kiinnostavissa asioissa
  • haluat lisätä työelämässä tarvitsemaasi osaamista
  • harkitset alan vaihtoa
  • suunnittelet hakeutuvasi ammattikorkeakouluopintoihin tai ylempiin ammattikorkeakouluopintoihin tai
  • haluat suorittaa kesken jääneet korkeakouluopinnot loppuun.

  Miksi opiskella avoimessa ammattikorkeakoulussa?

  Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit opiskella joustavasti sinua kiinnostavia yksittäisiä opintojaksoja tai laajempia kokonaisuuksia. Opinnot ovat käytännönläheisiä ja työelämälähtöisiä, ja ne sisältävät sekä teoriaa että käytäntöä. Suorittamasi opinnot voidaan hyväksyä osaksi tutkintoa, jos myöhemmin haet ja tulet valituksi VAMKin tutkinto-opiskelijaksi.

  Miten opiskelu tapahtuu?

  Toteutamme koulutusta lähi-, verkko- ja monimuoto-opetuksena:

  • Lähiopetus järjetetään perinteiseisesti ammattikorkeakoulumme tiloissa, jolloin opettaja ja opiskelijat tapaavat kasvoikkain.
  • Verkko-opetuksessa opiskelu tapahtuu internetin avulla Moodle-oppimisympäristössä. Verkko-opintoja voit suorittaa paikasta riippumatta vaikkapa ulkomailla.
  • Monimuoto-opinnoissa yhdistyy lähi- ja etäopetus sekä opiskelijoiden itsenäinen työskentely. Opiskelun muoto soveltuu hyvin myös työn ohella tehtäväksi.

  Avoimen amkin koulutustarjonta, syksy 2022

  Tutustu myös tutkinto-ohjelmiemme opetussuunnitelmien koulutustarjontaan!

  Opetusta tutkinto-opiskelijoiden ryhmissä

  Kaikkiin tutkinto-opiskelijaryhmiimme on varattu rajattu määrä paikkoja avoimen AMKin opiskelijoille. Opiskelupaikat täytetään pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä. Tutustu tutkinto-ohjelmiemme opetussuunnitelmien ajankohtaiseen koulutustarjontaan alla olevasta linkistä.

  Ajankohtaiset koulutukset

   

  Opiskelumaksut

  Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana maksat opinnoistasi 15 € /opintopiste tai kahden peräkkäisen lukukauden aikana voit suorittaa rajoittamattoman määrän opintopisteitä 300 €:n vuosimaksulla. Lue lisää opiskelumaksuista täältä.

   

   Ilmoittautuminen opintojaksoille

  • Syksy 2022: 1.8.-6.9.2022
  • Kevät 2023: 1.12.2022-10.1.2023

  Ilmoittautumislomake

  Huom! Jos tutkinto-opintosi VAMK:ssa ovat jääneet kesken ja haluat suorittaa tutkinnostasi puuttuvia opintoja, käytä yllä olevan sijaan tätä lomaketta ilmoittautuaksesi avoimen AMK:n opiskelijaksi. Mikäli ilmoittaudut uusille opintojaksoille tai jos opintosi avoimessa jatkuvat seuraavalle lukuvuodelle, voit ilmoittautua läsnäolevaksi sähköpostitse avoin@vamk.fi.

  Ilmoittautumisohjeet

  Ilmoittautumiseen, maksuihin ja peruutusehtoihin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä: avoin@vamk.fi.

   

   

  Polkuopinnoilla tutkinto-opiskelijaksi

  Polkuopinnot on hyvä vaihtoehto silloin, kun tähtäät tutkintoon johtavaan koulutukseen, mutta et ole vielä saanut tai hakenut opiskelupaikkaa.

  Yhteystiedot

  Lisätietoja avoimesta ammattikorkeakoulusta:

  avoin@vamk.fi