• Ole rohkea
   – löydä polkusi

   Hyppää tuntemattomaan! Sympaattisen kokoinen kampus, eläväinen opiskelijayhteisö sekä alan harjoittelupaikka globaalissa markkinajohtajayrityksessä ottavat sinut vastaan. Valmistaudu aloittamaan uusi elämä.

   #OleRohkea

  Insinööriksi, tradenomiksi, sairaanhoitajaksi, terveydenhoitajaksi tai sosionomiksi?

  Tiesitkö, että Vaasan alueella on asukasmäärään suhteutettuna eniten korkeakouluopiskelijoita Suomessa?

  Opiskelijoiden runsaus näkyy mm. runsaassa asuntotarjonnassa, harrastusmahdollisuuksissa, harjoittelupaikoissa ja kaupungin urbaanissa fiiliksessä. Tämä on kaupunki, jossa opiskelija tuntee olonsa heti kotoisaksi.

  Olemme 3300 opiskelijan kansainvälinen korkeakoulu. Meillä voit opiskella insinööriksi, tradenomiksi, sairaanhoitajaksi, terveydenhoitajaksi tai sosionomiksi. Vaasa on ihanteellinen opiskelijakaupunki – välimatkat ovat lyhyitä, laadukkaita työharjoittelupaikkoja on runsaasti ja kohtuuhintaisia asuntoja riittää.

  Opiskeluaika vie sinut harjoittelun ja projektien kautta suoraan Vaasan kansainvälisen työelämän ytimeen, koska teemme tiivistä yhteistyötä alueen työelämän kanssa. Uudet ystävät, eka oma kämppä ja vapaus. Opiskelijabileet, haalarit ja legendaariset opiskelijaristeilyt. Mielenkiintoiset kurssit, harjoittelut ja kontaktit työelämään. Kaikki sinun tulevaisuuttasi varten.

  Näiltä sivuilta löydät tarinoita tulevaisuudestasi. Koulutuksiin voit tutustua joko kiinnostavan alan tai tutkinnon mukaan.


  VAMKin koulutusalat

  Tarjoamme koulutusta kolmella eri alalla: tekniikassa, liiketaloudessa sekä sosiaali- ja terveysalalla. Päiväopintoina suoritettavia koulutuksia on yhteensä 12, joista kaksi on englanninkielistä. Kiinnostaako joustavuus ja itsenäisyys? Voit opiskella AMK-tutkinnon tai ylemmän AMK-tutkinnon myös monimuoto-opintoina.

  VAMK on #parastaaikaa

  Ota opiskeluajasta kaikki irti. Haasta itseäsi, kohtaa pelkosi ja elä täysillä. Opiskelu on elämän #parastaaikaa.

  Katso koko video

  Palkittua osaamista

  Tietopaketti uusille opiskelijoille

  Opiskelijabileet, haalarit ja legendaariset opiskelijaristeilyt. Uudet ystävät, eka oma kämppä ja vapaus. Mielenkiintoiset kurssit, harjoittelu ja se fiilis, kun allekirjoittaa työsopimuksen... Mutta mistä kaikki alkaa? Tässä tietopaketti opiskeluiden aloittamiseen.

  Lue lisää

  Opiskelijan elämää Vaasassa

  Joustavasti työn ohessa, välivuotena tai englanninkielellä?

  Kiinnostaako joustavuus ja itsenäisyys tai englanninkielellä opiskelu? Voit opiskella AMK- tai ylemmän AMK-tutkinnon myös monimuoto-opintoina tai englanninkielellä.

  Näin haet VAMKiin

  Täältä löydät tietoa hakuajoista, valintakokeista ja ennakkomateriaaleista.

  Lue lisää

  Tilaa Hakijan opas

  Onko sinulla jo oma Hakijan opas? Kaikki kevään 2021 yhteishaussa mukana olevat VAMK-koulutukset löydät esitteestä tiiviissä paketissa. Voit tutustua oppaaseen

  selaamalla issuu-esitettä

  tilaamalla sen postitse kotiisi


  Hae Opintopolussa

  Hakeminen VAMKin koulutuksiin tapahtuu Opintopolussa.

  Siirry opintopolkuun

  VAMKin kampus

  VAMKin kampus sijaitsee Palosaaren korkeakoulukampuksella, kävelymatkan päässa Vaasan keskustasta. Palosaarella sijaitsevat tekniikan opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothnia, tiedekirjasto Tritonia, Muotoilukeskus Muova sekä sosiaali- ja terveysalan oppimiskeskus Alere. Samalla kampuksella sijaitsevat myös Vaasan yliopisto ja Yrkeshögskolan Novia.

  Tiedekirjasto ja oppimiskeskus Tritonia

  Vaasan korkeakoulujen yhteinen kirjasto Tritonia on loistava paikka paitsi kurssikirjallisuuden haalimiseen, myös itseopiskeluun ja ryhmätöiden tekemiseen. Mikä parasta, silmiä voi välillä lepuuttaa merinäköaloilla.

  Tutkimus- ja opetuslaboratorio Technobothnia

  Technobothnia on VAMKin, Yrkeshögskolan Novian ja Vaasan yliopiston yhteinen tekniikan tutkimus- ja opetuslaboratorio, joka on entisöity huipputekniikan vaatimuksiin entiseen puuvillatehtaaseen. Tekniikan opiskelijat voivat perehtyä Technobothniassa alan uusimpiin sovelluksiin ja osallistua yritysten kanssa yhteistyönä tehtäviin projekteihin.

  Oppimiskeskus Alere

  Alere on VAMKin ja Yrkeshögskolan Novian sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden yhteinen oppimiskeskus Palosaaren kampuksella. Modernin opetuksen vaatimuksiin peruskorjattu Alere tarjoaa opiskelijoille viihtyisien tilojen lisäksi yhteistä opetusta ja opettajien vaihtoa suomen- ja ruotsinkielisten koulutusten kesken.

  Opiskelijaravintolat

  Kampukselta löytyy lukuisia opiskelijaravintoloita, jossa opiskelijat saavat ns. ateriatukea; tällöin perusaterian saa edullisimmillaan noin eurolla. Alennuksen saa esittämällä opiskelijakortin tai muun Kelan hyväksymän todistuksen. Opiskelijaravintolat tarjoavat myös kahvilapalveluja.

  Suomen kauneimmaksi kehutulla kampuksella opiskelee 10 000 korkeakouluopiskelijaa.  Kampuskartta

  Aluekartta.jpg