Ihmiselämän asiantuntija

  Sosiaali- ja terveysala

  Sosiaali- ja terveysalan ammateissa saat tehdä töitä ihmisten kanssa elämän kaikilla alueilla. VAMKissa kehityt yhdessä opettajien ja opiskelijatovereiden kanssa moniammatilliseksi ja yhteistyökykyiseksi tulevaisuuden asiantuntijaksi. Saat vahvan ammatti-identiteetin, opit alan uusia teknologioita ja omaksut työelämää kehittävän asenteen.


  Sosiaali- ja terveysalan koulutukset

  VAMKin sosiaali- ja terveysalalla voit opiskella sairaanhoitajaksi, terveydenhoitajaksi tai sosionomiksi. Pssst! Jo valmistuneille ja työkokemusta hankkineille ammattilaisille meillä on tarjolla sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto.

  Opiskelijat kertovat

  Kiinnostaako sosiaali- ja terveysala?

  Kysyntää osaajille

  Työ sosiaali- ja terveysalalla kehittyy jatkuvasti, ja alalle kaivataan uusia, vastuullisia ammattilaisia. Suurin osa työstä on asiakaspalvelua, joten hyvät vuorovaikutustaidot, joustavuus ja avoimuus ovat eduksi.

  Tärkeää on kehittää omaa osaamistaan ja ammattitaitoa.

  Sosiaali- ja terveysalalla työskentely on tiimipelaamista: pääset tekemään yhteistyötä eri alojen ammattilaisten kanssa. Lisäksi alalla toimitaan kaikenikäisten asiakkaiden kanssa. Ammattilaisena osaat kohdata ihmisen kokonaisvaltaisesti edistämällä, tukemalla ja vahvistamalla hänen hyvinvointiaan ja voimavarojaan.

  ”Vaasan keskussairaalan tavoite on tarjota Suomen parasta hoitoa ja palvelua asiakkaillemme. VAMK:in opiskelijat ja valmistuvat ammattilaiset tukevat loistavasti meitä saavuttamaan tämän tavoitteen.”

  Marina Kinnunen, Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja  Mikäli kaipaat vielä vakuuttelua, että sosiaali- ja terveysala olisi sinun juttusi

  Aleressa ammattilaiseksi

  VAMKin ja Novian opiskelijoille on valmistunut yhteinen opiskeluympäristö Alere, jonka viihtyisissä tiloissa on muun muassa upouusi leikkaussali sekä harjoitusluokat esimerkiksi äitiyshoitotyölle ja ensiavulle. Koulussa voit harjoitella käytännön taitoja aitoja hoitotilanteita muistuttavissa simulaatioissa, lisäksi opintoihin kuuluu runsaasti harjoittelua työelämässä.

  VAMKin sosiaali- ja terveysalan opiskelijat saavat opiskella huippuympäristössä.

  Sosionomien opinnoista viidesosa, sairaanhoitajien opinnoista noin kolmannes ja terveydenhoitajien opinnoista lähes puolet on harjoittelua, joten pääset tutustumaan monipuolisesti sosiaali- ja terveysalan eri työtehtäviin. Pääset tekemään ammattialasi töitä ohjattuna ja turvallisesti omien taitojesi mukaan. Voit heittää jo opiskeluaikana verkkoja työelämän suuntaan: harjoittelun kautta saa usein työtarjouksia keikkatyöhön tai pidempiaikaisiin sijaisuuksiin, joita voi tehdä opintojen ohessa.

  Jos opiskeluelämä houkuttelee AMK-tutkinnon jälkeen, on työkokemusta hankkineille sairaanhoitajille, terveydenhoitajille ja sosionomeille tarjolla vielä VAMKin maisteritasoinen sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto.

  Opiskelijat ovat harjoitteluissa osa työyhteisöä.  Hae Opintopolussa

  Hakeminen VAMKin koulutuksiin tapahtuu Opintopolussa.

  Siirry opintopolkuun