Ihmiselämän asiantuntija

  Sosiaali- ja terveysala

  Sosiaali- ja terveysalan ammateissa saat tehdä töitä ihmisten kanssa elämän kaikilla alueilla. VAMKissa kehityt yhdessä opettajien ja opiskelijatovereiden kanssa moniammatilliseksi ja yhteistyökykyiseksi tulevaisuuden asiantuntijaksi. Saat vahvan ammatti-identiteetin, opit alan uusia teknologioita ja omaksut työelämää kehittävän asenteen.

  Tiesitkö muuten, että VAMKista valmistuneet sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset työllistyvät parhaiten Suomessa?

   


  Sosiaali- ja terveysalan koulutukset

  VAMKin sosiaali- ja terveysalalla voit opiskella sairaanhoitajaksi, terveydenhoitajaksi tai sosionomiksi. Pssst! Jo valmistuneille ja työkokemusta hankkineille ammattilaisille meillä on tarjolla sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto.

  Montaa reittiä VAMKiin

  hakukaavio-Sote-2022.jpg

  Kiinnostaako sosiaali- ja terveysala?

  Kysyntää osaajille

  Työ sosiaali- ja terveysalalla kehittyy jatkuvasti, ja alalle kaivataan uusia, vastuullisia ammattilaisia. Suurin osa työstä on asiakaspalvelua, joten hyvät vuorovaikutustaidot, joustavuus ja avoimuus ovat eduksi.

  Tärkeää on kehittää omaa osaamistaan ja ammattitaitoa.

  Sosiaali- ja terveysalalla työskentely on tiimipelaamista: pääset tekemään yhteistyötä eri alojen ammattilaisten kanssa. Lisäksi alalla toimitaan kaikenikäisten asiakkaiden kanssa. Ammattilaisena osaat kohdata ihmisen kokonaisvaltaisesti edistämällä, tukemalla ja vahvistamalla hänen hyvinvointiaan ja voimavarojaan.

  ”Vaasan keskussairaalan tavoite on tarjota Suomen parasta hoitoa ja palvelua asiakkaillemme. VAMK:in opiskelijat ja valmistuvat ammattilaiset tukevat loistavasti meitä saavuttamaan tämän tavoitteen.”

  Marina Kinnunen, Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja  Opiskelijat kertovat

  Minun tarinani

  Felicia Ahlnäs

  Sairaanhoitajaopiskelija

  Felicia Ahlnäs

  Sairaanhoitajaopiskelija

  Tampereella vietetyt vuodet auttoivat Felicia Ahlnäsiä harjoittelemaan suomen kielen käyttöä arkisissa tilanteissa. Nyt opiskelu VAMKissa sujuu ruotsinkieliseltä hyvin.

  Michaela Vuorenmaa

  Sairaanhoitajaopiskelija

  Michaela Vuorenmaa

  Sairaanhoitajaopiskelija

  Työn merkityksellisyys ja viihtyvyys painoivat vaakakupissa niin paljon, että valmis tradenomi aloitti uuden alan opinnot VAMKissa.

  Sofia Koskela

  Sosionomiopiskelija

  Sofia Koskela

  Sosionomiopiskelija

  Sosionomiopiskelija Sofia Koskela arvostaa ammattikorkeakoulun tapaa yhdistää teoriaopintoihin paljon käytännön harjoittelua.

  Tuula Jokinen

  Sairaanhoitajaopiskelija, monimuoto

  Tuula Jokinen

  Sairaanhoitajaopiskelija, monimuoto

  Tuula Jokinen toteutti haaveensa ja lähti opiskelemaan sairaanhoitajaksi parinkymmenen vuoden lähihoitajauran jälkeen.

  Elämää valmistumisen jälkeen

  Milja Harju

  sosionomi AMK, projektikoordinaattori & yrittäjä

  Milja Harju

  sosionomi AMK, projektikoordinaattori & yrittäjä

  Palo luonnon ja taiteen pariin sai Milja Harjun perustamaan oman yrityksen, joka laajentaa hänen näkemystään hyvinvoinnin asiantuntijana.

  Mikäli kaipaat vielä vakuuttelua, että sosiaali- ja terveysala olisi sinun juttusi

  Aleressa halutuksi ammattilaiseksi

  VAMKin ja Novian opiskelijoille on valmistunut yhteinen opiskeluympäristö Alere, jonka viihtyisissä tiloissa on muun muassa upouusi leikkaussali sekä harjoitusluokat esimerkiksi äitiyshoitotyölle ja ensiavulle. Koulussa voit harjoitella käytännön taitoja aitoja hoitotilanteita muistuttavissa simulaatioissa, lisäksi opintoihin kuuluu runsaasti harjoittelua työelämässä.

  VAMKin sosiaali- ja terveysalan opiskelijat saavat opiskella huippuympäristössä.

  Sosionomien opinnoista viidesosa, sairaanhoitajien opinnoista noin kolmannes ja terveydenhoitajien opinnoista lähes puolet on harjoittelua, joten pääset tutustumaan monipuolisesti sosiaali- ja terveysalan eri työtehtäviin. Pääset tekemään ammattialasi töitä ohjattuna ja turvallisesti omien taitojesi mukaan. Voit heittää jo opiskeluaikana verkkoja työelämän suuntaan: harjoittelun kautta saa usein työtarjouksia keikkatyöhön tai pidempiaikaisiin sijaisuuksiin, joita voi tehdä opintojen ohessa.

  VAMKista valmistuneilla on Suomen paras työllisyys (2020).

  Jos opiskeluelämä houkuttelee AMK-tutkinnon jälkeen, on työkokemusta hankkineille sairaanhoitajille, terveydenhoitajille ja sosionomeille tarjolla vielä VAMKin maisteritasoinen sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto.

  Opiskelijat ovat harjoitteluissa osa työyhteisöä.  Hae Opintopolussa

  Hakeminen VAMKin koulutuksiin tapahtuu Opintopolussa.

  Siirry opintopolkuun