Tosielämän osaamista

  Tekniikan ala, insinööri (AMK)

  Insinöörinä työskentelet tulevaisuuden hyvinvoinnin turvaamiseksi. Kun insinööriammatin perustiedot on hallussa, voit itse valita, haluatko suuntautua vaikkapa tutkimukseen, tuotekehitykseen, automaatioon, myyntiin tai ryhtyä yrittäjäksi.

  Yli 90% Suomen sähkön ja automaation tuotekehityksestä tapahtuu Vaasan alueella, pohjoismaiden suurimmassa energiaklusterissa. VAMK tarjoaakin ainutlaatuisen näköalapaikan insinööriopinnoille ja alan kehityksen seuraamiselle.

  HAE Opintopolussa 16.3.-30.3.2022


  Tekniikan koulutukset

  VAMKissa voit opiskella insinööriksi viidessä suomenkielisessä ja yhdessä englanninkielisessä koulutuksessa. Pssst! Jo valmistuneille ja työkokemusta hankkineille insinööreille meillä on tarjolla myös ylempi AMK-tutkinto.

  Sinustako insinööri?

  Insinööriksi tulevaisuuden yrityksiin

  Kiinnostaako asioiden suunnittelu, tutkiminen, kehittäminen, soveltaminen ja käytännön tekeminen? Mietityttääkö, miten asiat toimivat ja tapahtuvat? Oletko utelias ja erinomainen ratkaisemaan ongelmia tai kehittämään uusia ratkaisuja?

  VAMKissa tarjoamme opiskeluvuodet, joita muistelet vielä pitkään työelämään siirryttyäsi. Mutta ennen kaikkea tarjoamme sinulle oikopolun maamme kiehtovimpiin globaaleihin yrityksiin. Hanki työkokemusta Suomen johtavista yrityksistä, jo opiskeluaikana, ja painu jonon ohi työelämään.

  VAMK on oikopolku maamme kiehtovimpiin globaaleihin yrityksiin.

   

  Pohjoismaiden nykyaikaisin opetuslaboratorio Technobothnia

  Meillä on myös Pohjoismaiden nykyaikaisin opetuslaboratorio Technobothnia, jossa pidetään kaikki konetekniikan, sähkötekniikan, tietotekniikan, ympäristöteknologian ja energiatekniikan laboratoriotunnit. Täällä pääset osallistumaan yrityksille tehtäviin projekteihin ja harjoittelemaan käytännön taitoja laitteilla, joita yrityksissäkin käytetään. Opetuksessamme käytettävät laitteistot ovat aina maailman huipputasoa ja mieluiten paikallista tuotantoa, joka takaa opiskelijoille etulyöntiaseman työllistymiseen alueen energiaklusterin yrityksiin. Täällä VAMK, ABB:n ainoa sertifioitu robotiikkakouluttaja, joka antaa opetusta myös jo työelämässä oleville huippuammattilaisille.  Montaa reittiä VAMKiin

  opiskelijapolut-TEKN2.png

  Kokemuksia opiskelusta

  Niina Rahko

  Tietotekniikka

  Niina Rahko

  Tietotekniikka

  Kiinnostaako ohjelmoinnin opiskelu, mutta epäilet, riittävätkö taitosi? Huoli pois, sanoo alan opiskelija Niina Rahko.

  Niko Yli-Kuivila

  Energiatekniikka

  Niko Yli-Kuivila

  Energiatekniikka

  Englanninkieliset kurssit ovat parantaneet Niko Yli-Kuivilan luottamusta omaan kielitaitoon.

  Valtteri Saukko

  Konetekniikka

  Valtteri Saukko

  Konetekniikka

  Valtteri Saukko oli jo valmis koneistaja, mutta hän halusi pelkän koneiden käyttämisen sijaan selvittää, miten ne voisivat toimia parhaimmalla mahdollisella tavalla.

  Maiju Winter

  Sähkötekniikka

  Maiju Winter

  Sähkötekniikka

  Maiju Winter nauttii sähkötekniikan opinnoissa erityisesti, kun saa nähdä, miten tekniset laitteet toimivat käytännössä.

  Opiskelijat kertovat

  Elämää valmistumisen jälkeen

  Hidajete Isa

  Palvelukoordinaattori, CGI Suomi

  Hidajete Isa

  Palvelukoordinaattori, CGI Suomi

  Hidajete Isa sai VAMKin tietotekniikan insinöörikoulutuksesta hyvät eväät työelämään. Opinnäytetyön tekeminen Nokia Siemens Networksille oli uran kannalta ratkaiseva...

  Jenni Siirilä

  Ympäristö- ja terveystarkastaja, Länsirannikon ympäristöyksikkö

  Jenni Siirilä

  Ympäristö- ja terveystarkastaja, Länsirannikon ympäristöyksikkö

  Terveydenhoitaja vaihtoi alaa ja opiskeli itsensä insinööriksi. Terveysalan tausta on syventänyt näkemystä ihmisen ja ympäristön vuorovaikutuksesta.

  Kalle Hällfors

  Toimitusjohtaja, Origo Engineering Oy

  Kalle Hällfors

  Toimitusjohtaja, Origo Engineering Oy

  Kalle Hällforsin urakehitys on oppikirjaesimerkki modernista työelämästä: osaaminen on muovautunut vuosien varrella tarpeiden mukaan, ja koulutus auttaa saavuttamaan...

  Technobotnia opetus- ja tutkimuslaboratorio

  VAMKissa tulet viettämään paljon aikaa Technobothniassa, Pohjoismaiden nykyaikaisimmassa opetus- ja tutkimuslaboratoriossa. Täällä insinöörin idea saa elämän.

  Tutustu technobothniaan

  Vahva pohja projekteihin

  Palkittua osaamista

  Erilaiset projektit ovat tärkeä osa insinööriksi opiskelua. Tällöin työskennellään oikeiden asiakkaiden ja haasteiden parissa koko lukuvuoden kestävissä projekteissa. Tekniikan koulutuksemme onkin projektiosaamisen opetuksen edelläkävijöitä Suomessa. Tästä kertovat valtakunnalliset tunnustukset:

  PM-palkintologot2.png

  • Project Management -koulutus on palkittu Vuoden akateeminen projektiteko 2017 -palkinnolla
  • Korkeakouluopiskelijoiden Project Management Championship -kilpailun ykkössijat 2018 & 2019

  Myynti- ja projektiosaamisen lisäksi olemme VAMKissa huippuja erityisesti:

  • sähköteknisessä osaamisessa
  • energiatekniikan kokonaishallinnassa
  • energiateollisuuden tietotekniikassa, ohjelmistotekniikassa ja sulautettujen järjestelmien suunnittelussa
  • koneiden ja laitteiden 3D-suunnittelussa, robottiautomaatiossa sekä järjestelmien projektoinnissa

  VAMKiin on tullut useita merkittäviä tunnustuksia, jotka kertovat projektiosaamisen korkeasta tasosta.

  Teoriasta käytäntöön

  Tekniikan alat tarjoavat kilpailukykyisen palkan ja työuran, jossa pääset ratkomaan kiinnostavia haasteita. Oman alan tekninen osaaminen on tärkeää, mutta ammatissa vaaditaan myös logiikkaa, luovuutta ja sosiaalisia taitoja. Lisäksi työnantajat arvostavat kansainvälistä kokemusta ja vastuullista asennetta.

  Insinööriksi opiskelu VAMKissa on käytännönläheistä. Useilla kursseilla on laboratoriotöitä, joissa aiemmin opittu teoria todetaan erilaisten töiden kautta käytännössä. Tämä auttaa sisäistämään opitut asiat ja muistamaan ne. Samalla saat monipuolisen käsityksen tekniikan koko ammattikuvasta. Insinööritutkintoon kuuluu myös työharjoittelua sekä opinnäytetyö, joka tehdään yleensä yhteistyössä yritysten kanssa.

  Tiimipelaajat pärjäävät työssä, jossa hyvään lopputulokseen päästään useiden eri ammattilaisten yhteistyönä.  Mikäli kaipaat vielä vakuuttelua, että tekniikka on sinun alasi

  AMK teollisuuden ytimessä

  Tiesitkö, että Vaasassa sijaitsee Suomen ja koko Pohjoismaiden merkittävin energiatekniikan keskittymä ja runsaasti kansainvälisiä vientiyrityksiä? Keskittymän 160 yritystä vievät tuotteita ja ratkaisuja kaikkialle maailmaan ja kotiuttavat merkittävän osan maailmalla tehtävistä energiainvestoinneista Suomeen. EnergyVaasa vastaa kolmanneksesta koko Suomen  energiateknologiaviennistä ja työllistää neljänneksen koko alan työvoimasta.

  VAMKissa pääset opiskelemaan tulevaisuuden teemoja: kiertotaloutta, energianvarastointia ja akkuteknologiaa uudessa, englanninkielisessä opintokokonaisuudessa. Opinnoissa valmennetaan akkuosaajia, joille on kova kysyntä Vaasan seudun yrityksissä. Työelämä on ollut mukana vaikuttamassa opintojen sisältöön - lisäksi asiantuntijat energiateknologian huippuyrityksistä pitävät osan luennoista, jolloin opetukseen saadaan mukaan alan viimeisintä tietoa.

  Olet siis pelipaikalla, kun opiskelet insinööriksi VAMKissa!

  energinenseutu.jpg

  Hae Opintopolussa

  Hakeminen VAMKin koulutuksiin tapahtuu Opintopolussa.

  Siirry opintopolkuun