CampusOnline ja ristiinopiskeluverkostot

CampusOnline on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen opintotarjotin. CampusOnline -portaalista voit valita maksuttomasti opintoja toisesta ammattikorkeakoulusta ja sisällyttää ne omaan tutkintoosi. CampusOnline.fi mahdollistaa opintojaksojen suorittamisen täysin verkossa: ilmoittaudu valitsemasi ammattikorkeakoulun opintojaksoille ja opiskele ajasta ja paikasta riippumatta.

Huomiothan, että Campusonline.fi päättyy 31.12.2024. Tämän jälkeen ilmoittautumiset kokonaisuudessaan ristiinopiskelupalvelua käyttäen kohdekorkeakoulun tarjontaan (oman kotikorkeakoulun opiskelijan työpöydän kautta).

Kohderyhmä

CampusOnlinen kautta tarjolla olevat opinnot ovat maksuttomia ammattikorkeakoulujen tutkinto-opiskelijoille sekä avoimen AMK:n polkuopiskelijoille. Muut opinnoista kiinnostuneet maksavat kunkin korkeakoulun avoimen AMK:n opintomaksun (yleensä 15 euroa/opintopiste).

Tietoa CampusOnlinesta

Opintojakson perustiedot löytyvät portaalista sekä ristiinopiskelupalvelusta. Tarjottavat opintojaksot ovat täysin verkossa opiskeltavia. Verkossa suoritettavien opintojaksojen toteutustavat voivat kuitenkin vaihdella. Osassa opintojaksoissa on aikataulutettuja tehtäviä ja ryhmätöitä, kun taas osa opintojaksoista voidaan suorittaa täysin itsenäisesti tietyn ajan sisällä.

Ammattikorkeakoulujen tarjonta:

 

CampusOnline.fi

 

VAMK:n omat tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat toteutuksille opiskelijan työpöydällä (PAKKI).  Avoimen AMK:n opiskelijat VAMK verkkokaupan kautta.

Keskustele opintojakson sopivuudesta opetussuunnitelmaasi opinto-ohjaajan kanssa!

Voit suorittaa Campusonline-verkostoon kuuluvia opintoja myös Pepin ristiinopiskelupalvelun kautta, ilmoittautuminen tehdään kohdekorkeakoulun tarjontaan kotikorkeakoulun opiskelijan työpöydällä.  Mikäli ilmoittaudut ristiinopiskelupalvelun kautta, liikkuvat suoritukset automaattisesti koti-ja kohdekorkeakoulun välillä. Ristiinopiskelutarjonta näkyy HOPS-välilehdellä (opintojen valinta).

 

Muut ristiinopiskeluverkostot

VAMK on mukana seuraavissa ristiinopiskeluverkoistoissa ( Pepin ristiinopiskelupalvelussa):

  • Campusonline vapaasti valittava yhteistarjonta (AMK & YAMK tutkinto-opiskelijat, polkuopiskelijat)
  • SEAMK-VAMK vapaasti valittava yhteistarjonta  (AMK & YAMK- tutkinto-opiskelijat, polkuopiskelijat) 1.8.2024 alkaen
  • CENTRIA-VAMK vapaasti valittava yhteistarjonta (AMK-tutkinto-opiskelijat) 1.8.2024 alkaen
  • VY-VAMK opetusyhteistyö (sähkö-ja automaatio, sekä tietotekniikka, Information Technology) 1.8.2024 alkaen

Ristiinopiskelupalvelun kautta ilmoittaudutaan myös seuraavien YAMK-tutkintojen tarjontaan kohdekorkeakoulun järjestämisen toteutusten osalta:

  • Kehittyneet sähköenergiajärjestelmät
  • Energiamurroksen johtaminen

Verkostot, joihin ilmoittautumiset tehdään Ristiinopiskelupalvelu ulkopuolella toistaiseksi:

  • Kestävyysopintojen verkosto, ilmoittautumiset kestavyysopinnot.fi/
  • Vaasan korkeakoulukonsortio (ilmoittautumislomake tulossa)

Suoritusmerkintöjen siirto kotikorkeakouluun

Kohdekorkeakoulussa tehdyt suoritukset tuodaan kotikorkeakouluun (VAMK) opiskelijan työpöydän kautta,  eAHOT -palvelussa.   Muiden ammattikorkeakoulujen opiskelijat siirtävät opintojaan oman kotikorkeakoulunsa käytäntöjen mukaisesti. Lisätietoja: vamk.fi/opiskelijalle/opas/opiskelu/ahot

Huomioithan, että mikäli olet ilmoittautunut ristiinopiskelupalvelun kautta opintoihin (kotikorkeakoulusi opiskelijan työpöydällä), siirtyvät suoritukset automaattisesti koti-ja kohdekorkeakoulun välillä.

Ristiinopiskelutarjonta opiskelijan työpöydällä

Tarjonnan löydät opiskelijan työpöydältä. Opiskeluoikeus kohdekorkeakoulussa muodostuu, kun opettaja hyväksyy ilmoittautumisen toteutukselle.  Tästä lähtee automaattinen viesti opiskelijalle sähköpostiin, jonka jälkeen seuraat kohdekorkeakoulun ohjeita esimerkiksi tunnuksen muodostamisessa tai pääsyssä kurssialustalle.

  1. Ilmoittautuminen välilehdellä valitse haluamasi verkosto ja sen jälkeen  paina ”hae” -painiketta. Listaus verkostotarjonnasta ilmestyy ja pääset ilmoittautumaan haluamaasi toteutukseen ilmoittautumisaikojen puitteissa. Toteutuksen tietoja pääset tarkastelemaan klikkaamalla toteutusta.  Huomioithan, että näet vain ne verkostot, jotka on kohdennettu opiskeluoikeudellesi.  Mikäli tiedät toteutuksen nimen ja koodin, voidaan se hakea alla olevassa näkymässä myös suoraan:

Ripa ilmoittautuminen

 

2. Ristiinopiskelutarjontaa voit lisätä hopsiin myös opintojen valinta välilehdellä -> lisää opintoja toiminnolla (suurennuslasi-ikoni hopsin oikeassa kulmassa) esimerkiksi hops-ohjauksen yhteydessä. Kun olet löytänyt haluamasi opintojakso, lisää se koriin ja opinto siirtyy hopsiin. Muistathan tämän jälkeen tehdä vielä erikseen ilmoittautumisen opintojaksototeutukselle!

 

Opintojen valinta ripa

Yhteydenotot  ja lisätiedot: