Edeltävä vuosi on ollut ihmeellinen. Olemme Vaasan ammattikorkeakoulussa opiskelleet ajoittain etänä, ajoittain lähiopetuksessa ja siinä välissä monen muotoisella hybridillä. Sinä olet nyt aloittamassa meillä opintojasi. Tule rauhallisin ja iloisin mielin.

Onnittelen sinua opiskelupaikastasi VAMKissa. Olemme erittäin iloisia siitä, että olet valinnut meidän korkeakoulumme opiskelupaikaksesi. Teemme kaikkemme, että voimme olla valintasi arvoisia.

Me Vaasan ammattikorkeakoulussa olemme tehneet suunnitelmia jo kuukausia syksyn opetuksen toteuttamiseksi. Turvallisesti, sympaattisesti ja tarjoten lähiopetusta. Voit siis hyvillä mielin etsiä asunnon ja ostaa polkupyörän. Miksi polkupyörän? Muuta et tarvitse – kaikki on Vaasassa lähellä.

Meidän on kuitenkin yhdessä oltava tietoisia siitä, että pandemia ei ole ohi ja voimme joutua tekemään muutoksia suunnitelmiin. Näköpiirissä ei kuitenkaan nyt ole sitä, ettemmekö pystyisi avaamaan kampustamme elokuun lopussa. Opiskelijakunta on meidän tärkein kumppani – heidän kanssa yhdessä me rakennamme tietä kohti tulevaisuutta.

Vaasa on elävä opiskelijakaupunki. Sinulla on yli 13 000 kaveria kaupungissa, kuuden eri korkeakoulun opiskelijat. Et jää yksin. Kun tulet Vaasaan opiskelemaan, tulet Suomen vientiteollisuuden ytimeen. Meillä on esimerkiksi yli 160 energia-alan vientiyritystä, alamme rakentamaan uutta akkutehdasta ja toimimme koko ajan yhteistyössä alueen yritysten kanssa. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille kaupunki on upea oppimisympäristö – esimerkiksi Vanhan Vaasan sairaala on uniikki oppimisympäristö.

Vaasan ammattikorkeakoulu on kansainvälinen. Meidän opiskelijoistamme 14 % on kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita. Kampuksella onkin upea eri kielten sorina ja kansainvälistyt huomaamattasi. Meillä on nykyaikaiset oppimisympäristöt, joissa pääset harjoittamaan erilaisia taidollisia asioita.

Kiitos, kun valitsit meidät. Nyt on meidän vuoromme olla luottamuksen arvoisia. Elämä jatkuu kohti uutta. Odotamme sinua.

 

Rehtorisi
Kati Komulainen


P.S. Löydät minut nimelläni eri somekanavista – käyn kanssasi mielelläni keskustelua jo ennen kuin kohtaamme.

Julkaistu 22.06.2021.

Takaisin