VAMK – Ukraina

Ukrainan tilanne ja sen vaikutukset VAMKin toimintaan

Tälle sivulle kokoamme tietoa liittyen Ukrainan tilanteeseen ja sen vaikutuksiin toimintamme ja yhteisömme suhteen.

Institutionaalinen yhteistyö jäädytetään Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa

VAMK jäädyttää OKM:n suosituksen ja Suomen hallituksen mukaisesti kaiken institutionaalisen yhteistyön Venäjän ja Valko-Venäjän koulutuksen ja TKI-toiminnan suhteen. Nykyiset sisällä olevat opiskelijat voivat jatkaa opintojaan normaalisti.

Kohtaamme edelleen ihmiset ihmisinä ja teemme normaalia yhteistyötä maassa ja yhteisössämme olevien henkilöiden kanssa.

Lue OKM:n julkaisema tiedote täältä: Suomi jäädyttää korkeakoulu- ja tutkimusyhteistyön Venäjän kanssa – Suomessa olevia ukrainalaisopiskelijoita tuetaan – OKM – Opetus- ja kulttuuriministeriö.

VAMKin valmiusryhmä kokoontuu säännöllisesti liittyen Ukrainan tilanteeseen.

Yhteisömme hyvinvointi

Epävarma tilanne herättää monissa nyt paljon huolta. Haluamme tukea opiskelijoitamme ja koko työyhteisöämme kaikin mahdollisi tavoin tässä haastavassa tilanteessa.

Opiskelijoista ja henkilökunnasta pidetään huolta: Opiskelijat ovat saaneet viestin ohjeistuksineen, jossa neuvotaan mihin ottaa yhteys, jos tilanne aiheuttaa ahdistusta tai yksilö kokee tarvetta keskustelulle. Esimiehet ja johto ovat myös saaneet pyynnön seurata tilannetta aktiivisesti alaistensa keskuudessa. Järjestämme myös erilaisia infotilaisuuksia henkilökunnallemme koskien Ukrainan tilannetta.

Lisäksi järjestämme ohjattuja keskusteluryhmiä tarpeen mukaan. Kaksi keskustelutilaisuutta on jo järjestetty maaliskuussa, 7.3. ja 8.3., ja järjestämme tilaisuuksia tarpeen mukaan lisää. Samanlaisia tilaisuuksia järjestetään myös henkilökunnalle. Tavoitteemme on tukea opiskelijoiden kykyä opiskella ja varmistaa henkilöstömme työkyky sekä vahvistaa koko yhteisömme hyvinvointia.

Rohkaisemme olemaan yhteydessä seuraaviin tahoihin tarpeesi mukaan ja matalla kynnyksellä: