Liiketalous, tradenomi AMK

Haluatko oppia navigoimaan varmalla kädellä kansainvälistyvän kaupan virroissa?

Rgb liiketalous väri

Globaali liike-elämä

Liiketaloudessa opit kansainvälisten yritysten haasteet ja toimintatavat.

Rgb liiketalous väri

Yritysten kanssa oppimista

Liiketaloudessa opit modernia liiketoimintaa monipuolisten opetusmenetelmien ja yritysprojektien avulla.

Rgb liiketalous väri

Kasvat kansainvälisyyteen

Liiketaloudessa opit toimimaan monikulttuurisessa ympäristössä kansainvälisen korkeakoulukampuksen ja ulkomaanjaksojen kautta.

Liiketalouden opiskelijat Timo ja Annukka kertovat videolla omista opinnoistaan.

Liiketalous

Liiketalouden tradenomi opiskelee esimerkiksi…

markkinointia, kansainvälistä kauppaa, taloushallintoa tai oikeushallintoa. Koulutuksessa panostetaan kansainvälisyyteen, kielitaitoon ja aitoihin työelämäprojekteihin. Mikäli kansainvälisyys on juttusi, voit opiskella liiketalouden tutkinnon kokonaan englanniksi.

Kimi kv vaihdossa koreassa

Miltä kuulostaisi viettää lukukausi vaikkapa Saksassa, Hollannissa, Thaimaassa tai Ranskassa?

VAMKissa kansainvälistyt lähes itsestään, sillä osa liiketalouden opinnoista pidetään englanniksi. Koulun käytävilläkin kansainvälistä vilinää riittää: VAMKissa opiskelee väkeä 45 eri maasta. Maailmalle kannattaa lähteä myös vaihtoon tai työharjoitteluun.

Kun perustiedot alalta ovat hallussa, opiskelijat menevät testaamaan opittuja teorioita työharjoitteluun. Työharjoittelu kestää liiketalouden alalla viisi kuukautta. Loppuhuipennuksena suoritettavan opinnäytetyön lisäksi koulutukseen sisältyy vapaavalintaisia opintoja, joita voi valita oman kiinnostuksen mukaan.

Liiketalous on kansainvälisyyttä, kielitaitoa ja aitoja työelämäprojekteja

Liiketalous avaa ovia moneen eri ammattiin. Se sopii hyvin monenlaisille ihmisille, suuntaumisvaihtoehdosta riippuen.

VAMKin liiketalouden koulutus on suunniteltu yhteistyössä työnantajien kanssa: näin kerrytät osaamista, jota alan työtehtävissä tarvitaan. Koska Vaasassa sijaitsee Suomen suurin energiatekniikan yrityskeskittymä, keskitytään opinnoissa erityisesti tietoihin ja taitoihin, joita tarvitset kansainvälisten vientiyritysten asiantuntija- ja esimiestehtävissä.

Tutustu suuntautumisvaihtoehtoihin

Ensimmäisenä vuonna liiketalouden opiskelijat paneutuvat alan perusteisiin, jolloin opintoihin sisältyy esimerkiksi yrittäjyyttä, viestintää, kieliopintoja, kirjanpitoa ja sopimusoikeutta. Toisena opiskeluvuonna opiskelijat saavat valita yhden neljästä eri suuntautumisvaihtoehdosta:

Web vamk 2021 kasper dalkarl 80

Teoriat todeksi

Liiketalouden opinnoissa tehdään paljon erilaisia projekteja ja case-harjoituksia. Projektit tehdään usein pienemmissä ryhmissä, jossa jokainen ryhmän jäsen saa toimia omien vahvuuksiensa mukaan vaikkapa markkinointi- tai projektipäällikkönä. Ryhmätöissä pääsee hyödyntämään tunneilla opetettuja asioita ja teoriatkin tulevat tutummiksi.

Opiskelijoiden mielestä parhaimpia ryhmätöitä ovat työelämälle tehtävät aidot projektit, joissa pääsee ratkomaan yritysten oikeita kehittämishaasteita ja samalla tutustumaan mielenkiintoisiin yrityksiin.

Yritysprojektit kannattaa tehdä tosissaan: tuloksena saattaa olla harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikka!

VAMKin liiketalouden opiskelijat ovat olleet monessa mukana: tekemässä liiketoimintasuunnitelmia, laatimassa sosiaalisen median markkinointitutkimuksia, suunnittelemassa asiakastapahtumia sekä tehneet sissimarkkinointitempauksia.

Vaasan Energiaklusteri tarjoaa töita tradenomeille

Millainen on Vaasan työtilanne opiskelijan näkökulmasta? VAMKissa liiketaloutta opiskeleva Anniina kertoo kokemuksistaan opiskelijana Vaasassa.

89% VAMKin valmistuneista tradenomeista työllistyy vuoden sisällä.

Webversio fiiliskuvat 5

Liiketalouden ala ja ammatit

Pohjoismaiden suurimman energiakeskittymän vientiyritykset palkkaavat kielitaitoisia ja kansainvälisiä liiketalouden osaajia. Liiketalouden koulutuksesta opiskelijat työllistyvät suuntautumisvaihtoehdon perusteella erilaisiin markkinoinnin, kansainvälisen markkinoinnin, markkinointiviestinnän, viennin ja tuonnin, huolinnan, taloushallinnon sisäisen ja ulkoisen laskentatoimen sekä julkis- ja oikeushallinnon asiantuntija- ja esimiestehtäviin.

Työnantajat arvostavat kielitaitoa ja kansainvälistä kokemusta.

Ammattinimikkeesi voi olla esimerkiksi:

  • Vientiassistentti
  • Kirjanpitäjä
  • Henkilöstökonsultti
  • Markkinointiassistentti
  • Mainospäällikkö
  • Käräjäsihteeri

Opiskelijatarinoita

polkuopiskelijatarina
Aino Lehtinen

Aino Lehtinen

Aino Lehtinen päätti kokeilla polkuopintoja ja reitti johdatti tutkinto-opiskelijaksi. Nyt hän opiskelee toista vuotta liiketaloutta VAMKissa.

Lue koko tarina
liiketalous
Kimi Bui

Kimi Bui

Alun perin Torniosta kotoisin oleva Kimi opiskelee Vaasan ammattikorkeakoulussa liiketaloutta suuntautumisalanaan taloushallinto.

Lue koko tarina
liiketalous
Ella Haanpää

Ella Haanpää

Ella Haanpää pyörittää Instagramissa yhtä Suomen suosituimmista meemisivuista @vainmaailmajutut. Somemaailma antoi hänelle intoa oppia lisää markkinoinnista.

Lue koko tarina
Rgb check nega

Hae opiskelemaan

Koulutuksiin hakeminen tapahtuu opintopolussa

Siirry opintopolkuun liiketalous, tradenomi AMK

Siirry opintolkuun oikeushallinto, tradenomi AMK

 

Opiskele tutkinto työn ohessa

Kuulostaako itsenäisyys ja joustavuus hyvältä? Voit opiskella tutkinnon myös monimuoto-opintoina. Tutustu monimuotokoulutuksiimme.

Kiinnostuitko monimuoto-opinnoista

Myös nämä saattaisivat kiinnostaa

Elämää varten räätälöity – monimuoto ja verkko-opinnot

Elämää varten räätälöity – monimuoto ja verkko-opinnot

Työn tai perheen ei tarvitse tarkoittaa sitä, että opiskelut on opiskeltu. Meillä voit opiskella tutkinnon myös monimuoto tai verkko-opintoina. Opinnot pyritään kytkemään omiin työtehtäviisi. Saat myös henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman, jonka pohjana on aiempi koulutus, työkokemus ja muu osaaminen.

Ole Avoin – Oppiminen ei tunne rajoja!

Ole Avoin – Oppiminen ei tunne rajoja!

Olet sitten lisäkoulutusta tarvitseva ammattilainen tai innokas itsesi kehittäjä, meiltä löytyy monipuolinen valikoima tekniikan, liiketalouden ja sote-alan koulutuksia. | Astu verkkokauppamme!