Haluatko oppia navigoimaan varmalla kädellä kansainvälistyvän kaupan virroissa?
Globaali liike-elämä
Liiketaloudessa opit kansainvälisten yritysten haasteet ja toimintatavat.
Yritysten kanssa oppimista
Liiketaloudessa opit modernia liiketoimintaa monipuolisten opetusmenetelmien ja yritysprojektien avulla.
Kasvat kansainvälisyyteen
Liiketaloudessa opit toimimaan monikulttuurisessa ympäristössä kansainvälisen korkeakoulukampuksen ja ulkomaanjaksojen kautta.
Liiketalouden opiskelijat Timo ja Annukka kertovat videollaan omista opinnoistaan.
Liiketalouden tradenomi opiskelee esimerkiksi…
markkinointia, kansainvälistä kauppaa, taloushallintoa tai oikeushallintoa. Koulutuksessa panostetaan kansainvälisyyteen, kielitaitoon ja aitoihin työelämäprojekteihin. Mikäli kansainvälisyys on juttusi, voit opiskella liiketalouden tutkinnon kokonaan englanniksi.
Miltä kuulostaisi viettää lukukausi vaikkapa Saksassa, Hollannissa, Thaimaassa tai Ranskassa?
VAMKissa kansainvälistyt lähes itsestään, sillä osa liiketalouden opinnoista pidetään englanniksi. Koulun käytävilläkin kansainvälistä vilinää riittää: VAMKissa opiskelee väkeä 45 eri maasta. Maailmalle kannattaa lähteä myös vaihtoon tai työharjoitteluun.
Kun perustiedot alalta ovat hallussa, opiskelijat menevät testaamaan opittuja teorioita työharjoitteluun. Työharjoittelu kestää liiketalouden alalla viisi kuukautta. Loppuhuipennuksena suoritettavan opinnäytetyön lisäksi koulutukseen sisältyy vapaavalintaisia opintoja, joita voi valita oman kiinnostuksen mukaan.
Liiketalous on kansainvälisyyttä, kielitaitoa ja aitoja työelämäprojekteja
Liiketalous avaa ovia moneen eri ammattiin. Se sopii hyvin monenlaisille ihmisille, suuntaumisvaihtoehdosta riippuen.
VAMKin liiketalouden koulutus on suunniteltu yhteistyössä työnantajien kanssa: näin kerrytät osaamista, jota alan työtehtävissä tarvitaan. Koska Vaasassa sijaitsee Suomen suurin energiatekniikan yrityskeskittymä, keskitytään opinnoissa erityisesti tietoihin ja taitoihin, joita tarvitset kansainvälisten vientiyritysten asiantuntija- ja esimiestehtävissä.
Ensimmäisen vuoden jälkeen valitaan suuntautuminen:
- kansainvälinen kauppa
- markkinointi
- taloushallinto
- oikeushallinto (suuntaavat opinnot etäopetuksena)
Tutustu suuntautumisvaihtoehtoihin
Ensimmäisenä vuonna liiketalouden opiskelijat paneutuvat alan perusteisiin, jolloin opintoihin sisältyy esimerkiksi yrittäjyyttä, viestintää, kieliopintoja, kirjanpitoa ja sopimusoikeutta. Toisena opiskeluvuonna opiskelijat saavat valita yhden neljästä eri suuntautumisvaihtoehdosta:
Liiketalous, tradenomi AMK, kansainvälinen kauppa
Toteutustapa
Seuraava haku
Ilmoittautuminen päättynyt
Liiketalous, tradenomi AMK, oikeushallinto
Toteutustapa
Seuraava haku
Ilmoittautuminen päättynyt
Teoriat todeksi
Liiketalouden opinnoissa tehdään paljon erilaisia projekteja ja case-harjoituksia. Projektit tehdään usein pienemmissä ryhmissä, jossa jokainen ryhmän jäsen saa toimia omien vahvuuksiensa mukaan vaikkapa markkinointi- tai projektipäällikkönä. Ryhmätöissä pääsee hyödyntämään tunneilla opetettuja asioita ja teoriatkin tulevat tutummiksi.
Opiskelijoiden mielestä parhaimpia ryhmätöitä ovat työelämälle tehtävät aidot projektit, joissa pääsee ratkomaan yritysten oikeita kehittämishaasteita ja samalla tutustumaan mielenkiintoisiin yrityksiin.
Yritysprojektit kannattaa tehdä tosissaan: tuloksena saattaa olla harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikka!
VAMKin liiketalouden opiskelijat ovat olleet monessa mukana: tekemässä liiketoimintasuunnitelmia, laatimassa markkinointitutkimuksia, suunnittelemassa asiakastapahtumia sekä tehneet sissimarkkinointitempauksia.
Vaasan Energiaklusteri tarjoaa töita tradenomeille
Millainen on Vaasan työtilanne opiskelijan näkökulmasta? VAMKissa liiketaloutta opiskeleva Anniina kertoo kokemuksistaan opiskelijana Vaasassa.
Kaupunkikuva: Mika Korsman
89% VAMKin valmistuneista tradenomeista työllistyy vuoden sisällä sekä heillä on kuudenneksi parhaat palkat Suomessa (Yle, 2019: tarkastelussa 21 ammattikorkeakoulua)
Opiskelija esittelyssä
Retu Vanha-Perttula opiskelee kansainvälistä kauppaa VAMKissa ja työskentelee samalla Wärtsilässä. Opinnot ja työ täydentävät toisiaan vastavuoroisesti.
– Myös koulussa opituista asioista on ollut paljon hyötyä työssä. Esimerkiksi englanninkieliset kurssit ovat rohkaisseet vieraan kielen puhumiseen, ja se on helpottanut englanninkielisessä työympäristössä.
Retu kertoo, että työpaikalla perehdyttäjät ovat kiitelleet, kun harjoittelija tuntee jo alan käytäntöjä opintojen ansiosta. Tuotannon johtamisen, markkinoinnin ja logistiikan kurssit ovat olleet käytännönläheisiä ja selventäneet, mitä eri työvaiheiden takana on.
Liiketalouden ala ja ammatit
Energiatekniikan insinöörinä hallitset energiatekniikan kokonaisuuden ja energiakaupan pelisäännöt. Työskentelet energia-alan kansainvälisissä projektinhallintatehtävissä: tehtävänäsi voi olla vaikkapa suunnitella tai rakentaa voimalaitoksia. Voit toimia myös myyntitehtävissä tai kansainvälisten vientiyritysten asiantuntijatehtävissä ulkomailla.
Työnantajat arvostavat kielitaitoa ja kansainvälistä kokemusta.
Ammattinimikkeesi voi olla esimerkiksi:
- vientiassistentti
- kirjanpitäjä
- henkilöstökonsultti
- markkinointiassistentti
- mainospäällikkö
- käräjäsihteeri
Myös nämä saattaisivat kiinnostaa
Opiskelu työn ohessa
Kuulostaako itsenäisyys ja joustavuus hyvältä? Voit opiskella tutkinnon myös monimuoto-opintoina.
Avoin AMK
Ole Avoin! – Oppiminen ei tunne rajoja! Olet sitten lisäkoulutusta tarvitseva ammattilainen tai innokas itsesi kehittäjä, meiltä löytyy monipuolinen valikoima tekniikan, liiketalouden ja sote-alan koulutuksia. Tutustu kesätarjontaammme ja ilmoittaudu avoimen AMK:n opintoihin, vain taivas on rajana. Ilmoittautuminen kesän opintoihin on auki 2.5.2023 asti.