VAMOK liikuntavuorot ja lajikokeilut

Opiskelijakunta VAMOK tarjoaa käyttöösi erilaisia liikuntamahdollisuuksia. Liikunta on hyvää tasapainoa opiskelulle. Opiskelijakunnan jäsenenä pääset ilmaiseksi hyödyntämään lajitarjontaa:

  • kuntosali
  • futsal
  • sähly
  • lentopallo
  • ryhmäliikuntatunnit

Lisätietoa VAMOKin liikuntavuoroista täältä.

VAMOK järjestää myös noin kerran kuussa lajikokeilun, johon voi osallistua opiskelijaystävälliseen hintaan kuka vain. Lajikokeilut vaihtelevat laidasta laitaan, zumbasta jousiammuntaan, tankotanssista biljardiin. Lajikokeilu on matalan kynnyksen toimintaa ja sitä kautta voit löytää itsellesi jopa uuden harrastuksen, joten kannattaa ehdottomasti osallistua. Lajikokeiluja järjestävät satunnaisesti myös muut VAMKin opiskelijajärjestöt.

Liikuntamahdollisuudet Vaasassa

Vaasasta löytyy useita eri liikuntamahdollisuuksia niin halleissa, ulkona, kuntosaleissa, harrastuksissa, yksin tai ryhmässä.

Uinti

Uimahalli

Vaasan uimahalli sijaitsee hietalahdenkatu 8, aivan keskussairaalan vieressä. Uimahallissa on neljä erilaista allasta, jotka tarjoavat kaiken ikäisille sekä tasoiselle sopivan paikan liikkua.

Uimahallimaksulla voi uimisen lisäksi osallistua ohjattuihin vesijumppiin, harrastaa vesijuoksua ja käydä kuntosalilla. Hyppytorni ja ponnahduslaudat ovat myös asiakkaiden käytettävissä.

Opiskelijoille on tarjolla halvemmat kerta- sekä sarjaliput. Lisätietoa uimahallin palveluista löytyy täältä.

Uimarannat

Uimarantojen esittelyt Vaasan kaupungin sivuilla.

Vaasan Pingviinit

Perinteikäs avantouintiseura perustettiin jo 1965. Vaasan Pingviineillä on oma sauna ja oma avanto Vaasan edustalla Hietasaaressa. Tutustu toimintaan (sivut englanniksi).

Liikuntahallit ja areenat

Vaasasta löytyy useita erilaisia, eri kokoisia sekä eri tarkoituksiin olevia liikuntahalleja sekä areenoita.

Tennis Center

on monipuolinen liikuntakeskus, joka sijaitsee Vaasan Hietalahdessa. Tennis Centerissä voit harrastaa nimensä mukaisesti tennistä, mutta myös sulkapalloa, salibandya ja squashia. Tennis Centerissä on myös kuntosali käytössä sekä muita harrastusmahdollisuuksia. Näitä ovat biljardipöytä, golf-simulaattori, biljardi- ja snooker -pöydät, pöytätennis ja futsal.

Jalkapallohallit ja tekonurmet

Vaasasta löytyy useita paikkoja pelata jalkapalloa. Ympärivuotiseen pelaamiseen soveltuu parhaiten Fennia Arena, joka sijaitsee Ruutikellarintie 6:ssa ja on iso ylipainehalli. Kaverien kanssa höntsämaiseen jalkapallon pelaamiseen taas soveltuu loistavasti kasarmintorin kupeessa sijaitseva pieni tekonurmikenttä.

Botniahalli

Botniahalli on osa Vaasanseudun areenoita, mutta sijaitsee mustasaaren puolella. Tänne liikkuaksesi tarvitset autokyytiä. Botniahalli on yhteispinta-alaltaan Suomen suurin yleisurheilu-, palloilu- ja monitoimihalli. Botniahallilla voit treenata juoksua, jenkkifutista, käydä kuntosalilla, pelata salibandya tai osallistua ohjatuille ryhmäliikuntatunneille.

Kuntosalit

Vaasalaiset ovat aktiivisia kuntoilijoita, ja se näkyy myös kuntosalien määrässä. Uusia saleja on viime aikoina perustettu tiuhaan tahtiin. Helpoiten näet ajantasaisen tilanteen esimerkiksi Google-haulla 'kuntosali Vaasa'.

Ryhmäliikuntatunnit

Vaasan kaupungin liikuntapalveluiden terveysliikuntaohjelma tarjoaa monipuolista ryhmäliikuntaa kaiken kuntoisille naisille ja miehille. Lisätietoa Vaasan omilta sivuilta.

Ulkoliikuntamahdollisuudet

Ulkoliikunta on erittäin piristävä muoto niin kesällä kuin talvella. Vaasan alueelta löytyykin monipuolisesti tarjontaa. Voit valita haluatko lähteä lenkille onkilahden rantaan, juoksemaan kuntorataa, hiihtämään lähialueelle tai luistelemaan talvella kaukaloon tai merelle.

ulkoilureitit/retkeily

Frisbeegolf

Vaasasa on useita eri tasoisia niin aloittelijalle kuin myös vaativammalle harrastelijalle sopivia frisbeegolf ratoja. Lähin ja varmasti suosituin Arboretum, löytyy Hietalahdesta, Ruutikellarintie 6. Hieman vaativampi, AA1 kisaluokituksen saanut rata löytyy ristinummelta Vanhan Vaasankadulta.

Golf

Seitsemän kilometrin päässä keskustasta sijaitsevalla Vaasan Kråklundin golfkentällä on oivat mahdollisuudet harrastaa golfia. Golf kenttä on 18 reikäinen ja antaa hyvät mahdollisuudet myös aloittelijalle nauttia pelistä.

Muita harrastusmahdollisuuksia

Kiipeily

Kiipeilyä voi Vaasassa harrastaa esimerkiksi Wasa Upin uusissa tiloissa Academillin kellarissa tai kesäisin Vaasan vesitornilla. Kesäisin pääsee myös Vaskiluotoon kiipeilemään ja seikkailemaan Zip-Parkkiin.

Wasavertical

Wasaverticalilla on jokaiselle taitotasolle jotakin. Voimaa ja akrobatiaa voi kokeilla tankontanssi- tai Hammock -tricks -kurssilla. Katosta roikkuvien liinojen kanssa voi kokeilla nautinnollista ilmajoogaa, joka sopii erityisesti aloittelijoille. Vauhtia voi hakea twerkkaamalla tai korkokengillä tanssimalla. Tavoitteet voidaan asettaa juuri sille tasolle mihin asiakas haluaa.

Yoga,

Pilates,

Ratsastus

Ja monia muita...