Uuden opiskelijan tietopaketti

Web vamk 2021 kasper dalkarl 35

Uudet ystävät, eka oma kämppä ja vapaus. Mielenkiintoiset kurssit, harjoittelu ja se fiilis, kun allekirjoittaa työsopimuksen…

Mutta mistä kaikki alkaa? Tässä tietopaketti opiskeluiden aloittamiseen.

Uudet opiskelijat, syksyllä 2023 alkava koulutus

  • Uudet opiskelijat (monimuoto ja ylempi AMK)  aloittavat perjantaina 25.8.2023.
  • Digitalisaation johtaminen (tekniikan alan YAMK-tutkinto) aloitus 7.9.2023
  • Kehittyneet sähköenergiajärjestelmät, aloitus pe 8.9.2023 klo 12.00 -14.45 (etänä)
  • Uudet opiskelijat (päivätoteutukset) aloittavat maanantaina 28.8.2023.

 

  • Liiketalouden opiskelijat (liiketalous, tietojenkäsittely) aloitus 28.8. klo 10.00 Juhlasalissa A2046 (Wolffintie 30)
  • Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat (sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, sosionomi) aloitus 28.8. klo 9.00 Auditorio Florencessa A101 (Alere, Wolffintie 33)
  • Tekniikan suomenkieliset päivätoteutukset 28.8 klo 9.00 juhlasalissa ja englanninkielinen  Information Technology klo 10.00 auditoriossa B1022
  • Tekniikan uudet monimuotoryhmät (Konetekniikka ja Energia-ja ympäristöteknologia)  aloittavat 25.8. klo 12.30 juhlasalissa.
Ensimmäiset päivät

Syyslukukauden 2023 työjärjestykset julkaistaan 1.7.2023 mennessä. Löydät oman lukujärjestyksesi luokkatunnuksen avulla. Luokkatunnus selviää viimeistään ensimmäisen päivän aikana, kun opiskelijat jaetaan omiin ryhmiin.

Ensimmäinen koulupäivä alkaa heti tutustumalla omaan ryhmänohjaajaan sekä oman ryhmän tutoreihin. Tutorit tulevat pitämään syksyn aikana useita tutortunteja, jotka on merkitty lukujärjestyksiin. Tunneilla tullaan käymään läpi tärkeää infoa koulusta, koulun työvälineistä, kursseista sekä Vaasasta, opiskelijaelämästä ja aktiviteeteistä. Tutorit ovat myös tärkeä linkki luokan ryhmäytymiseen.

Hyvä muistaa ensimmäisestä koulupäivästä!

  • Muista ottaa mukaan hyvä sekä avoin mieli!
  • Tutorit ovat vastassa sinua koululla ja kulkevat mukanasi koko ensimmäisen koulupäivän ajan! He opastavat sinut oikeisiin tiloihin, joten ei hätää jos et tiedä missä Juhlasali tai Alere sijaitsee.
  • Et tarvitse kannettavaa tietokonetta* mukaasi ensimmäisenä päivänä, mutta muistiinpanovälineistä voi olla hyötyä.
  • Kouluun kannattaa saapua joko linja-autolla tai polkupyörällä. Parkkipaikkoja on hyvin rajoitetusti kampuksen läheisyydessä ja väärin parkkeeratusta autosta napsahtaa helposti parkkisakko
  • Muistithan ilmoittautua läsnäolevaksi, kun otit opiskelupaikan vastaan? Jos et, tutorit auttavat ensimmäisenä päivänä. Tutorit opastavat myös kursseille ilmoittautumisen kanssa.
  • Opiskelijakorttiin ja opiskelijakunnan etuuksiin voi tutustua myös etukäteen. Tutorit kertovat lisää niistä ensimmäisten päivien aikana.
  • Koulu on täysin savuton, joten ethän tupakoi koulun edustalla. Tutorit neuvovat oikeat tupakointipaikat.

Kannattaa varata koko ensimmäinen päivä vapaaksi, sillä päivä jatkuu vielä pitkälle iltaan Tutoreiden kanssa tutustuen mm. kampukseen, kaupunkiin ja luokkakavereihin sekä huipentuu ensimmäisen illan juhliin.

*) Jokaisella opiskelijalla tulisi olla käytettävissä joko kannettava tietokone tai tablet-tietokone opiskelun tueksi. Osa opetuksesta pidetään luokissa, joissa ei ole kiinteitä tietokoneita. Kannettavalle tietokoneelle/tabletille ei ole mitään erityisvaatimuksia. Huom. Mikäli olet tulossa opiskelemaan tekniikan yksikköön tai tietojenkäsittelyn koulutusohjelmaan, tarvitaan peruskannettavaa tehokkaampi vaihtoehto (esim. 8Gb keskusmuistia, riittävästi tallennuskapasiteettia ja Windows käyttöjärjestelmä ammattisovellusten vuoksi). Jos olet vielä ilman tietokonetta, voit myös lainata sellaisen käyttöösi

Tarkemmin IT-järjestelyjä käydään läpi opintojen alussa. Uudet opiskelijat aktivoivat tunnukset ennen opintojen alkua Suomi.fi -tunnistuksella.

Lukujärjestyksesi löydät Lukkarikoneesta

Ruokailu

Ensimmäisen päivän aikana opiskelijoille jaetaan Kelan ateriatukikortti. Sitä näyttämällä opiskelijaruokaloissa saat opiskelijahintaisen lounaan sekä kahviloissa alennusta kahvista. Kelan ateriatukikorttia et tarvitse erikseen, kun otat käyttöösi opiskelijakortin.

Vaasan kampuksen ravintoloista vastaa Juvenes. Ravintoloita ja kahviloita on yhteensä 8 kappaletta ympäri kampusta ja opiskelijoilla on varaa valita. VAMKin opiskelijoiden suosiossa ovat päärakennuksen Ravintola Serveri ja Cafe Wolfstreet sekä Aleren Ravintola Alere ja Cafe Alere. Ruokalistat löydät kätevästi joko Juveneksen sivuilta tai opiskelijoiden suosimalta kurnii.fi, joka kerää kaikki ruokalistat yhdelle sivulle.

Juveneksen ravintoloiden lisäksi kampukselta löytyy ravintola Cotton Club, joka tarjoaa lounasta myös opiskelijahintaan. Lisätietoa Cottonista löytyy heidän kotisivuiltaan.

Opiskelijakortti

Opiskelijakortti

Opiskelijakortista, opiskelijaeduista sekä opiskelijakunnan jäsenyydestä lisää

Opiskelijakunnan sivuilta

Voit valita käyttöösi kahden mobiiliopiskelijakortin väliltä tai ottaa käyttöösi vaikka molemmat. Opiskelijakortilla saat niin paikallisia etuja kuin valtakunnallisia etuja kuten VR:n opiskelijahintaiset junaliput, matkahuollon opiskelijalipun sekä Kelan ateriaedun kaikista ateriatuen piiriin kuuluvista opiskelijaravintoloista.

Todistusten tarkistaminen ja ilmoittautuminen

Pääsääntöisesti pohjakoulutustiedot saadaan sähköisesti suoraan Opintopolkuun, eikä liitteitä tarvitse toimittaa.

Kaikki ne hakijat, joiden pohjakoulutustietoja ei saada sähköisesti (YO ennen 1990, pelkällä lukion päättötodistuksella hakevat, eb, ib rp/dia -hakijat, ammatilliset ennen 2017 sekä ulkomaiset tutkinnot) lataavat liitteet hakemukselle, yhteishaun aikataulussa määriteltynä aikana. Tämä koskee myös YAMK-hakijoita, joiden tutkintotietoja ei saada sähköisesti sekä kaikkien YAMK-hakijoiden työtodistuksia.

Valituilta todistus tarkistetaan vain erikseen pyydettäessä. Tämä koskee Suomessa suoritetulla tutkinnolla hakeneita, joiden pohjakoulutustietoja ei ole saatu sähköisesti ja hakija ei ole ladannut liitteitä hakemukselle määräaikaan mennessä.

Ammattikorkeakoulu voi purkaa opiskelijavalinnan, mikäli hakija ei ole toimittanut todistuksia ammattikorkeakoulun ilmoittamassa määräajassa tai jos hakija on antanut arvosanoistaan tai työkokemuksestaan virheellisiä tietoja.

Rgb check nega

Lukujärjestyksen löydät

Lukkarikoneesta

Syksyn 2023 lukujärjestykset julkaistaan lukkarikoneessa viimeistään 1.7.2023. Ilmoittautuminen opintojaksoille 1.8.2023-6.9.2023 opiskelijan työpöydällä (PAKKI). Uudet opiskelijat ilmoittautuvat ensimmäisinä opiskelupäivinä ryhmänohjaajan/ opettajan johdolla. 

Ryhmäjako uusien opiskelijoiden osalta tehdään viimeistään elokuussa 2023.

Rehtorimme Kati Komulaisen tervehdys

Sinä olet nyt aloittamassa meillä opintojasi. Tule rauhallisin ja iloisin mielin.

Onnittelen sinua opiskelupaikastasi VAMKissa. Olemme erittäin iloisia siitä, että olet valinnut meidän korkeakoulumme opiskelupaikaksesi. Teemme kaikkemme, että voimme olla valintasi arvoisia.

Vaasa on elävä opiskelijakaupunki. Sinulla on yli 13 000 kaveria kaupungissa, kuuden eri korkeakoulun opiskelijat. Et jää yksin. Kun tulet Vaasaan opiskelemaan, tulet Suomen vientiteollisuuden ytimeen. Meillä on esimerkiksi yli 160 energia-alan vientiyritystä, alamme rakentamaan uutta akkutehdasta ja toimimme koko ajan yhteistyössä alueen yritysten kanssa. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille kaupunki on upea oppimisympäristö – esimerkiksi Vanhan Vaasan sairaala on uniikki oppimisympäristö.

Vaasan ammattikorkeakoulu on kansainvälinen. Meidän opiskelijoistamme 14 % on kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita. Kampuksella onkin upea eri kielten sorina ja kansainvälistyt huomaamattasi. Meillä on nykyaikaiset oppimisympäristöt, joissa pääset harjoittamaan erilaisia taidollisia asioita.

Kiitos, kun valitsit meidät. Nyt on meidän vuoromme olla luottamuksen arvoisia. Elämä jatkuu kohti uutta. Odotamme sinua.

Rehtorisi
Kati Komulainen

P.S. Löydät minut nimelläni eri somekanavista – käyn kanssasi mielelläni keskustelua jo ennen kuin kohtaamme.

Vaasan kaupungin tervehdys

Vaasan kaupungin tervehdys

Tiesitkö, että Vaasan 67 000 asukkaasta joka viides vastaantulija on opiskelija?

Tai että täällä sijaitsee Pohjoismaiden merkittävin energiateknologian keskittymä, joka on yksi seudun suurimmista työllistäjistä? Olet siis osa isoa kuuden korkeakoulun opiskelijayhteisöä ja täältä löydät helposti paikkasi työelämässä.

Vaasan katukuvassa näkyvät kaksikielisyys ja monikulttuurisuus, mikä on ehdottomasti alueemme rikkaus. Tarjolla on myös runsaasti vaihtoehtoja vapaa-ajan viettoon. Vaasan kaupunki on aktiivinen somessa, josta kannattaakin poimia vinkkejä ajankohtaisiin tapahtumiin.

Moi! Onnittelut opiskelu-paikasta ja tervetuloa aurinkoiseen Vaasaan! Olen itsekin opiskellut Vaasassa ja todennut, että opiskelijan elämä on täällä leppoisaa. Kaupunki on täynnä elämää ja etäisyydet ovat näppärän lyhyitä.

Tomas Häyry, kaupunginjohtaja

Viestintä ja tiedotuskanavat

Viestintä ja tiedotuskanavat

Tietoa tulee paljon koulun alussa, mutta mitkä on ne kanavat jotka kannattaa ottaa seurantaan?

VAMK

Vaasan kaupunki

VAMOK

  • Facebook – @vamokopku
  • Instagram – @vamokopku
  • Opiskelijakunta lähettää sähköpostitse kerran kuukaudessa tiedotteen ajankohtaisista asioista ja uutisista jäsenistölleen

Kela

Hei, uusi insinööriopiskelijamme!

Oletko epävarma matematiikan tai fysiikan osaamisestasi? Haluatko tukea opintojesi alkuun perusmatematiikassa? Matematiikan perusteet on hyvä hallita jo ennen ensimmäistä matematiikan tai fysiikan kurssia, jotta pääsisit opinnoissasi hyvään alkuun ilman sen kummempia alkuhankaluuksia. Aika, jonka käytät etukäteen perusmatematiikan kertaamisessa antaa sinulle moninkertaisesti hyötyä siinä vaiheessa, kun joudut käyttämään perusmatematiikan lainalaisuuksia matematiikan, fysiikan tai ammattiaineiden kursseilla ensimmäisiä kertoja.

VAMK järjestää syksyllä 2023 ensimmäistä kertaa 3 op laajuisen Insinöörimatematiikan ABC -kurssin, jonka avulla pääset matematiikan kärryille helpoimmalla mahdollisella tavalla. Opettajanasi toimii yliopettaja Seppo Mäkinen, joka käyttää opetuksessaan valtakunnallisesti palkittua digitaalista VirtuaaliAnkka-materiaalia. Oppimateriaali on laadittu nimenomaan tällaista tarkoitusta varten, ja kun opettaja on materiaalin itse laatinut, hän pystyy käyttämään sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Materiaalia on käytetty lukuisia kertoja erilaisilla valmennuskursseilla erinomaisin tuloksin.

Muista siis ilmoittautua kurssille ja hyödynnä opetustarjontamme täysimääräisesti heti alusta alkaen. Tai, tarkemmin ilmaistuna, jo ennen opiskelusi alkua.

Tervetuloa kurssille!

Seppo Mäkinen

Yliopettaja (Physics)

VirtuaaliAnkan isä

 

Opetussuunnitelmat

Mitä opintojen aikana opiskellaan ja mistä kurssikokonaisuuksista opinnot oikein koostuvat? Opetussuunnitelma kertoo. Tässä listauksessa uusimmat OPSit ja vieressä linkki kaikkien vuosien OPSeihin.

Kaikki OPSit

 

Kela ja tuet

Tiesithän, että vastaanotettuasi opiskelupaikan voit hakea Kelasta opintorahaa ja opintolainan valtiontakausta. Kun allekirjoitat vuokrasopimuksesi, olet oikeutettu hakemaan myös asumistukea. Opintoraha ja yleinen asumistuki maksetaan aina kuukauden ensimmäisenä päivänä tai kuukauden ensimmäisenä pankkipäivänä. Mikäli kuukauden ensimmäinen päivä on esimerkiksi lauantai, maksetaan opintoraha ja asumistuki tilillesi seuraavana maanantaina.

Opiskelijan tuet

Opintoraha

Korkeakouluopiskelijoiden opintorahan määrä on 250,28€/tukikuukausi. Jotkin seikat voivat kuitenkin nostaa tai laskea opintorahan määrää. Erikoistapaukset voit tarkistaa Kelan sivuilta löytyvästä taulukosta.

Opintolainan valtiontakaus

Korkeakouluopiskelijoilla opintolainan valtiontakauksen kuukausierä on 650 euroa. Opiskelija voi nostaa opintolainaa yleensä kahdesti vuodessa: kerran kevätlukukaudella ja kerran syyslukukaudella. Saat itse määrätä, kuinka monta lainaerää haluat nostaa. Valmistuessasi ajallaan voit saada Kelalta opintolainahyvityksen, mikäli sinulle on kertynyt lainaa yli 2500 euroa. Opintolainahyvityksen määrä on 40%, mikä tarkoittaa sitä, että Kela maksaa osan opintolainastasi, mikäli olet suorittanut opintosi määräajassa.

Yleinen asumistuki

Yleinen asumistuki on tarkoitettu kattamaan asumisen menoja siten, että Kela maksaa asumiskstannuksista korkeinaan 80%. Yleisen asumistuen ehdot ovat samat sekä opiskelijoilla ettämuilla tuen saajilla. Asumistuki maksetaan joko yhdelle henkilölle tai yhdelle ruokakunnalle, eli pariskunnat ja kämppikset saavat vain yhden yhteisen asumistuen. Jos asut kämppiksen kanssa ja haluat saada oman asumislisän, tulee teillä olla erilliset vuokrasopimukset. Voit arvioida oman asumistukesi määrän Kelan sivuilla yleisen asumistuen laskurilla.

Omien tulojen vaikutus

Omien vuositulorajojen seuraaminen on aina omalla vastuullasi. Sinulla on kalenterivuodelle henkilökohtainen vuosituloraja, mikäli nostat vuoden aikana opintotukia. Vuosituloraja määräytyy sen mukaan, kuinka monelta kuukaudelta nostat opintotukea kalenterivuoden aikana. Nostaessasi opintotukea esimerkiksi yhdeksältä kuukaudelta on henkilökohtainen vuositulorajasi 12 498 euroa. Voit tarkistaa opintotukikuukausien vaikutuksen vuositulorajaan täältä.

Enimmäistukikuukaudet

  • 210 opintopistettä à 35 tukikuukautta
  • 240 opintopistettä à 39 tukikuukautta

Tutustu myös:

Opintojesi tulee edistyä riittävästi saadaksesi opintotukea – muuten tuki voidaan lakkauttaa tai periä takaisin.

Yksi tukikuukausi vaatii keskimäärin vähintään viisi (5) opintopistettä ja yhden lukuvuoden aikana tulee suorittaa vähintään 20 opintopistettä.

YTHS - opiskelijaterveydenhuolto

VAMK Wolffintie 30

Sisäänkäynti takapihan kautta.

Aukioloajat:

Maanantai- torstai 8.00- 15.00
Perjantaisin 8.00-14.00

Vastaanotto tapahtuu vain ajanvarauksella joko puhelimitse tai chatin kautta!

  • Yleis -ja mielenterveys: Valtakunnallinen puhelinnumero 046 710 1073 (takaisinsoittopalvelu)
  • Suunterveys: Valtakunnallinen puhelinnumero 046 710 1085 (takaisinsoittopalvelu)

YTHS-sivulle

VAMK:n YTHS:n tiloissa sijaistee yleisterveyden vastaanotto ja suun terveys:

  • Terveydenhoitajat
  • Fysioterapeutti
  • Psykiatriset sairaanhoitajat
  • Hammaslääkärin vastaanotto
  • Suuhygienistin palvelut

ALERE Wolffintie 27-31 4krs.

Aleren tiloissa sijaitsee:

  • yleislääkärin
  • psykologien
  • psykiatrin palvelut

Ota Self-palvelu käyttöön asioidessasi YTHS:llä

Kaikkien uusien opiskelijoiden tulisi kirjautua Self-palveluun ja päivittää sinne yhteystietonsa. Siellä voit päivittää yhteystietojasi, hallinnoida ajanvarauksiasi, käyttää chat palvelua ammattihenkilön kanssa, uusia ehkäisyreseptejä ja täyttää muitakin lomakkeita.

Self-palvelu YTHS

Mikä ihmeen YTHS?

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) tuottaa 1.1.2021 alkaen opiskeluterveydenhuollon palvelut kaikille korkeakouluopiskelijoille. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle.

YTHS:n palveluihin oikeutettuja ovat läsnä olevaksi ilmoittautuneet opiskelijat, jotka suorittavat

  • ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa
  • alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa.

Vaihto-opiskelijat, avoimen korkeakoulun opiskelijat tai tilauskoulutusopiskelijat eivät ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin.

Opiskeluterveydenhuollon palveluista voit lukea YTHS:n verkkosivuilta

 

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu

YTHS:n palveluihin oikeutetut opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Maksusta ei lähetetä laskua, vaan opiskelijan pitää maksaa maksu oma-aloitteisesti.

Ajantasaista tietoa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta ja sen maksamisesta on Kelan verkkosivuilla

Sinun täytyy maksaa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu, jos suoritat alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa ja olet ilmoittautunut lukukaudelle läsnä olevaksi. Maksu täytyy maksaa, vaikka et saisi opintotukea tai käytät YTHS:n palvelujen sijaan esimerkiksi työterveyshuollon palveluita.

Terveydenhoitomaksusta ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa OmaKelassa oma-aloitteisesti lukukausittain. Lue Kelan sivuilta, miten maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.

Terveydenhoitomaksun eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin ilmoittaudut läsnä olevaksi.

  • Syyslukukauden eräpäivä on 30.9., jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Jos ilmoittaudut syyslukukaudelle 1.10. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.12.
  • Kevätlukukauden eräpäivä on 31.1., jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Jos ilmoittaudut kevätlukukaudelle 1.2. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.7.

Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita. Lue Kelan sivuilta, miten sinun pitää toimia, jos kuulut toisen EU- tai Eta-maan, Sveitsin tai Ison-Britannian sosiaaliturvaan.

Apua mielenterveyteen

Opiskeluterveydenhuolto YTHS

Ohjaamo

Ohjaamo on kaikille alle 30-vuotiaille suunnattu paikka, joka kokoaa eri palvelut saman katon alle. Ohjaamo tarjoaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta koulutukseen, työllistyminen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Ohjaamossa asiat etenevät. Voit tulla yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Palvelu on maksutonta ja kaikille avointa.

FB-sivuille

Nuorisoasema Klaara (alle 25-vuotiaat)

Nuorisoasema palvelee päihteisiin liittyvissä asioissa kaikkia Vaasan opiskelijoita.

Lue lisää

Mielenterveysasema Horisontti (yli 24-vuotiaat)

Kiireettömiä mielenterveyden avopalveluita sekä apua päihde- ja riippuvuusongelmiin vaasassa kirjoilla oleville 25 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

Lue lisää

Nyyti ry

Nyyti ry on opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä järjestö. Tarjoamme opiskelijoille ja opiskeluyhteisöille tietoa, tukea ja toimintaa mielen hyvinvointiin ja 0piskelussa jaksamiseen.

Lue lisää

Headsted

Verkkopalvelu, jonka ohjelmien avulla voit selvitä henkisen hyvinvoinnin haasteista. Ohjelmat on ensisijaisesti suunnattu lievistä oireista kärsiville tai uutta näkökulmaa ja suuntaa elämäänsä kaipaaville, mutta niitä voi käyttää myös täydentämään muuta tukea.

Lue lisää

Mielenterveystalo -verkkopalvelu

Psykiatrian huippuasiantuntijoiden tuottamaa tietoa mielenterveysasioista, tukea omahoitoon ja ohjausta eri alueiden mielenterveyspalveluihin.

Lue lisää

Hyvinvointiohjelma Oiva

Maksuton verkkopalvelu, jonka avulla voit lievittää stressiä, parantaa mielialaa ja saada lisäintoa elämään. Oivan harjoitukset auttavat keskittymään, olemaan tietoisesti läsnä, käsittelemään ikäviä ajatuksia ja tunnistamaan itselle tärkeitä asioita.

Lue lisää

Digipelaamisen hallintaan: Restart-ohjelma

Restart-ohjelma auttaa, kun digipelaamisesta on tullut ongelma. Ehkä pelaaminen pyörii jatkuvasti ajatuksissa, tai arjen asioiden hoitamiselle ja ihmissuhteille ei jää aikaa.

Maksuton ohjelma parantaa pelaamisen hallintaa ja siihen voi osallistua mistä päin Suomea tahansa. Täysi-ikäisille suunnattu ohjelma sopii tietokone-, konsoli- ja mobiilipelaajille ja siihen voi osallistua nimettömänä.

Ohjelma koostuu verkkokurssista ja puheluista valmentajan kanssa. Pelaaja itse määrittelee, millaisen muutoksen pelaamisessaan haluaa saavuttaa ja millä keinoin.

Restart on osa Peluurin toimintaa. Ohjelmassa pelaajan kanssa työskentelevät pelihaittatyön ammattilaiset.

Lue lisää tai hae ohjelmaan: www.peluuri.fi/restart

Suomen Mielenterveys ry – tukea ja apua

Lue lisää

Korkeakoulupappi

Korkeakoulupappi Timo Kaukomaa on sinua varten, jos kaipaat keskusteluapua. Yhteyttä voit ottaa hyvin pienelläkin kynnyksellä.

Timoon saat yhteyden puhelimella, sähköpostilla, puhelimella, ja WhatsAppilla tai tulla suoraan vastaanotolle, mikäli tulee sellainen olo, että haluat puhaltaa ulos taakkoja tai jakaa iloja.

Timon tavoittaa pääosin arkisin päiväsaikaan. Tapaaminen voidaan järjestää lähitapaamisena tai etänä, esim. Teamsin tai WhatsAppin välityksellä.

Timon löydät VAMKin Portaalista, kohdasta Opiskelijan hyvinvointipalvelut -> Oppilaitospastori.

Timon yhteystiedot:
Puhelin/WhatsApp: +358 44 4808 218 Sähköposti: timo.kaukomaa@evl.fi

Seuraa myös Instagramissa: @timokaukomaa Vastaanotto (vko 40->): VAMKissa keskiviikkoisin klo 13-15 huone WA1128 (Wolffintie 30).

 

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Vaasan ammattikorkeakoulu
Wolffintie 30, 65200 Vaasa
Puhelin*: +358 207 663 300
info@vamk.fi

Y-tunnus: 2267669-3

Puhelinvaihde* 0207 663 300
Palosaaren kampuksen vahtimestari* 0207 663 436
Technobothnian vahtimestari* 0207 663 437

*0207-puheluiden hinnasto

Opintoasiat
Wolffintie 30, 65200 VAASA
Puhelin*: +358 207 663 300
opintotoimisto@vamk.fi

Hakijapalvelut
Wolffintie 30, 65200 VAASA
Puhelin*: +358 207 663 300
hakijapalvelut@vamk.fi

Ota yhteyttä opoihin

Opinto-ohjaus

Opinto-ohjauksessa käytetään opiskelijakeskeistä toimintamallia, joka koostuu perusohjauksesta, syventävästä ohjauksesta sekä tiedotuksesta ja neuvonnasta. Perusohjaus on ryhmäohjausta, joka on kaikille opiskelijoille kuuluvaa systemaattista ohjausta sisältäen perehdyttävän opintojakson, tulokeskustelun ja kehityskeskustelut vuosittain.

  • Perusohjausta hoitavat pääosin ryhmäohjaajat.
  • Syventävästä ohjauksesta, mm. opintojen solmukohdissa vastaavat opinto-ohjaajat ja koulutuspäälliköt.
  • Tiedostusta ja neuvontaa on tarjoilla amk:n verkkosivuilla ja opintotoimistossa.
  • Ryhmäohjaajat, opinto-ohjaajat, koulutuspäälliköt ja terveydenhoitajat toimivat yhteistyössä, jolloin opiskelijalle pyritään tarjoamaan riittävästi täsmäohjausta.

Ajanvaraus opinto-ohjaajalle

Opinto-ohjaajan vastaanottoajan voit varata sähköisesti alla olevasta linkistä. Valitse sieltä oman yksikkösi ohjaaja.

Ajanvaraus

Tarvittaessa opinto-ohjaajat ovat tavattavissa sopimuksen mukaan myös muina aikoina. Kesäaikana vastaanottoajat ovat suljetut.

Opinto-ohjaajien vastaanottoajat

Liiketalous:

Opinto-ohjaaja, lehtori Peter Smeds

Vastaanotto Wolffintie 30, huone A1108

Varaa aika

Sosiaali- ja terveysala:

Opinto-ohjaaja Ritva Alaniemi

Vastaanotto Aleressa Wolffintie 31, huone A358.

Varaa aika

Tekniikka:

Opinto-ohjaaja, lehtori Henrik Niemelä

Vastaanotto Wolffintie 30, huone B1035. Klo 14:00 jälkeen käynti takakäytävältä (luokkaa B1057 vastapäätä)

Varaa aika