Tulevaisuuden rokkistara

  Tekniikan ala, insinööri (AMK)

  Totta se on - insinöörit ovat tulevaisuuden rokkistaroja! Insinöörinä työskentelet tulevaisuuden hyvinvoinnin turvaamiseksi. Kun insinööriammatin perustiedot on hallussa, voit itse valita, haluatko suuntautua vaikkapa tutkimukseen, tuotekehitykseen, myyntiin tai ryhtyä yrittäjäksi. Vaasassa sijaitsee Pohjoismaiden suurin energiateknologian keskittymä, joten täällä insinöörillä riittää vientiä.


  Sinustako insinööri?

  Insinööriksi tulevaisuuden yrityksiin

  Kiinnostaako asioiden tutkiminen, kehittäminen, soveltaminen ja käytännön tekeminen? Mietityttääkö, miten asiat toimivat ja tapahtuvat? Oletko utelias ja erinomainen ratkaisemaan ongelmia?

  Pääset kehittämään teknologiaa niin teollisuuden, liiketoiminnan kuin arkipäivän tarpeisiin: ihmiseltä ihmiselle.

  Tekniikan alat tarjoavat kilpailukykyisen palkan ja työuran, jossa pääset ratkomaan kiinnostavia haasteita. Oman alan tekninen osaaminen on tärkeää, mutta ammatissa vaaditaan myös logiikkaa, luovuutta ja sosiaalisia taitoja. Lisäksi työnantajat arvostavat kansainvälistä kokemusta ja vastuullista asennetta.

  VAMKissa tarjoamme opiskeluvuodet, joita muistelet vielä pitkään työelämään siirryttyäsi. Mutta ennen kaikkea tarjoamme sinulle oikopolun maamme kiehtovimpiin globaaleihin yrityksiin. Nykypäivänä työpaikka ei irtoa ilman relevanttia, aiempaa työkokemusta. Hanki se Suomen johtavista yrityksistä, jo opiskeluaikana, ja painu jonon ohi työelämään.

  VAMK on oikopolku maamme kiehtovimpiin globaaleihin yrityksiin.


  Energistä osaamista

  Energiatekniikan osaaminen sisällytetään kaikkiin tekniikan koulutuksiimme; samalla opinnoissa kartutetaan kansainvälisiä valmiuksia ja ammattitaitoa, joilla on kysyntää työmarkkinoilla.

  Katso video

  Tekniikan koulutukset

  Insinööri on monipuolinen tyyppi! Tsekkaa tästä, miten monenlaisia tulevaisuuden insinöörejä meillä oikein tallustaakaan.

  Mikäli kaipaat vielä vakuuttelua, katso 100 syytä opiskella tekniikkaa

  Teoriasta käytäntöön

  Insinööriksi opiskelu VAMKissa on käytännönläheistä. Useilla kursseilla on laboratoriotöitä, joissa aiemmin opittu teoria todetaan erilaisten töiden kautta käytännössä. Tämä auttaa sisäistämään opitut asiat ja muistamaan ne. Samalla saat monipuolisen käsityksen tekniikan koko ammattikuvasta.

  VAMKissa olemme huippuja erityisesti:

  • sähköteknisessä osaamisessa
  • energiatekniikan kokonaishallinnassa sekä myynti- ja projektiosaamisessa
  • energiateollisuuden tietotekniikassa, ohjelmistotekniikassa ja sulautettujen järjestelmien suunnittelussa
  • koneiden ja laitteiden 3D-suunnittelussa, robottiautomaatiossa sekä järjestelmien projektoinnissa

  Insinööritutkintoon kuuluu myös työharjoittelua sekä opinnäytetyö, joka tehdään yleensä yhteistyössä yritysten kanssa. Erilaiset projektit ovat tärkeä osa opiskelua. Tällöin työskennellään oikeiden asiakkaiden ja haasteiden parissa koko lukuvuoden kestävissä projekteissa.

  Tiimipelaajat pärjäävät työssä, jossa hyvään lopputulokseen päästään useiden eri ammattilaisten yhteistyönä.


  Technobothnia

  VAMKissa tulet viettämään paljon aikaa Technobothniassa, huippulaatuisessa opetus- ja tutkimuslaboratoriossa. Siellä pääset osallistumaan yrityksille tehtäviin projekteihin ja harjoittelemaan käytännön taitoja laitteilla, joita yrityksissäkin käytetään.

  Tutustu Technobothniaan

  AMK teollisuuden ytimessä

  Tiesitkö, että Vaasassa sijaitsee Suomen ja koko Pohjoismaiden merkittävin energiatekniikan keskittymä ja runsaasti kansainvälisiä vientiyrityksiä? Keskittymän 140 yritystä vievät tuotteita ja ratkaisuja kaikkialle maailmaan ja kotiuttavat merkittävän osan maailmalla tehtävistä energiainvestoinneista Suomeen. EnergyVaasa vastaa kolmanneksesta koko Suomen  energiateknologiaviennistä ja työllistää neljänneksen koko alan työvoimasta. Olet siis pelipaikalla, kun opiskelet insinööriksi VAMKissa!energinenseutu.jpg

  Hae Opintopolussa

  Hakeminen VAMKin koulutuksiin tapahtuu Opintopolussa.

  Siirry opintopolkuun

  Opiskelijat kertovat