Tulevaisuuden rokkistara

  Tekniikan ala, insinööri (AMK)

  Totta se on - insinöörit ovat tulevaisuuden rokkistaroja! Insinöörinä työskentelet tulevaisuuden hyvinvoinnin turvaamiseksi. Kun insinööriammatin perustiedot on hallussa, voit itse valita, haluatko suuntautua vaikkapa tutkimukseen, tuotekehitykseen, automaatioon, myyntiin tai ryhtyä yrittäjäksi. Vaasassa sijaitsee Pohjoismaiden suurin energiateknologian keskittymä, joten täällä insinöörillä riittää vientiä.

  VALINTAKOKEET

   

     Sinustako insinööri?

  Insinööriksi tulevaisuuden yrityksiin

  Kiinnostaako asioiden tutkiminen, kehittäminen, soveltaminen ja käytännön tekeminen? Mietityttääkö, miten asiat toimivat ja tapahtuvat? Oletko utelias ja erinomainen ratkaisemaan ongelmia?

  Pääset kehittämään teknologiaa niin teollisuuden, liiketoiminnan kuin arkipäivän tarpeisiin: ihmiseltä ihmiselle.

  VAMKissa tarjoamme opiskeluvuodet, joita muistelet vielä pitkään työelämään siirryttyäsi. Mutta ennen kaikkea tarjoamme sinulle oikopolun maamme kiehtovimpiin globaaleihin yrityksiin. Hanki työkokemusta Suomen johtavista yrityksistä, jo opiskeluaikana, ja painu jonon ohi työelämään.

  VAMK on oikopolku maamme kiehtovimpiin globaaleihin yrityksiin.


  Energistä osaamista

  Energiatekniikan osaaminen sisällytetään kaikkiin tekniikan koulutuksiimme; samalla opinnoissa kartutetaan kansainvälisiä valmiuksia ja ammattitaitoa, joilla on kysyntää työmarkkinoilla.

  Katso video

  Tekniikan koulutukset

  VAMKissa voit opiskella insinööriksi viidessä suomenkielisessä ja yhdessä englanninkielisessä koulutuksessa. Pssst! Jo valmistuneille ja työkokemusta hankkineille insinööreille meillä on tarjolla myös ylempi AMK-tutkinto.

  Opiskelijat kertovat

  Vahva pohja projekteihin

  Palkittua osaamista

  Erilaiset projektit ovat tärkeä osa insinööriksi opiskelua. Tällöin työskennellään oikeiden asiakkaiden ja haasteiden parissa koko lukuvuoden kestävissä projekteissa. Tekniikan koulutuksemme onkin projektiosaamisen opetuksen edelläkävijöitä Suomessa. Tästä kertovat valtakunnalliset tunnustukset:

  • Project Management -koulutus on palkittu Vuoden akateeminen projektiteko 2017 -palkinnolla
  • Valtakunnallisen SICK-innovointikilpailun voitto vuonna 2018
  • Korkeakouluopiskelijoiden Project Management Championship 2018 -kilpailun ykkössija

  Myynti- ja projektiosaamisen lisäksi olemme VAMKissa huippuja erityisesti:

  • sähköteknisessä osaamisessa
  • energiatekniikan kokonaishallinnassa
  • energiateollisuuden tietotekniikassa, ohjelmistotekniikassa ja sulautettujen järjestelmien suunnittelussa
  • koneiden ja laitteiden 3D-suunnittelussa, robottiautomaatiossa sekä järjestelmien projektoinnissa

  VAMKiin on tullut useita merkittäviä tunnustuksia, jotka kertovat projektiosaamisen korkeasta tasosta.

  Teoriasta käytäntöön

  Tekniikan alat tarjoavat kilpailukykyisen palkan ja työuran, jossa pääset ratkomaan kiinnostavia haasteita. Oman alan tekninen osaaminen on tärkeää, mutta ammatissa vaaditaan myös logiikkaa, luovuutta ja sosiaalisia taitoja. Lisäksi työnantajat arvostavat kansainvälistä kokemusta ja vastuullista asennetta.

  Insinööriksi opiskelu VAMKissa on käytännönläheistä. Useilla kursseilla on laboratoriotöitä, joissa aiemmin opittu teoria todetaan erilaisten töiden kautta käytännössä. Tämä auttaa sisäistämään opitut asiat ja muistamaan ne. Samalla saat monipuolisen käsityksen tekniikan koko ammattikuvasta. Insinööritutkintoon kuuluu myös työharjoittelua sekä opinnäytetyö, joka tehdään yleensä yhteistyössä yritysten kanssa.

  Tiimipelaajat pärjäävät työssä, jossa hyvään lopputulokseen päästään useiden eri ammattilaisten yhteistyönä.  Technobothnia

  VAMKissa tulet viettämään paljon aikaa Technobothniassa, huippulaatuisessa opetus- ja tutkimuslaboratoriossa. Siellä pääset osallistumaan yrityksille tehtäviin projekteihin ja harjoittelemaan käytännön taitoja laitteilla, joita yrityksissäkin käytetään.

  Tutustu Technobothniaan

  AMK teollisuuden ytimessä

  Tiesitkö, että Vaasassa sijaitsee Suomen ja koko Pohjoismaiden merkittävin energiatekniikan keskittymä ja runsaasti kansainvälisiä vientiyrityksiä? Keskittymän 140 yritystä vievät tuotteita ja ratkaisuja kaikkialle maailmaan ja kotiuttavat merkittävän osan maailmalla tehtävistä energiainvestoinneista Suomeen. EnergyVaasa vastaa kolmanneksesta koko Suomen  energiateknologiaviennistä ja työllistää neljänneksen koko alan työvoimasta.

  VAMKissa pääset opiskelemaan tulevaisuuden teemoja: kiertotaloutta, energianvarastointia ja akkuteknologiaa uudessa, englanninkielisessä opintokokonaisuudessa. Opinnoissa valmennetaan akkuosaajia, joille on kova kysyntä Vaasan seudun yrityksissä. Työelämä on ollut mukana vaikuttamassa opintojen sisältöön - lisäksi asiantuntijat energiateknologian huippuyrityksistä pitävät osan luennoista, jolloin opetukseen saadaan mukaan alan viimeisintä tietoa.

  Olet siis pelipaikalla, kun opiskelet insinööriksi VAMKissa!

  energinenseutu.jpg

  Hae Opintopolussa

  Hakeminen VAMKin koulutuksiin tapahtuu Opintopolussa.

  Siirry opintopolkuun

  Mikäli kaipaat vielä vakuuttelua, katso 100 syytä opiskella tekniikkaa