Arvostettu ammattilainen

  Sosiaali- ja terveysala

  Sosiaali- ja terveysala tarjoaa runsaan kirjon ammatteja, joissa saat tehdä töitä ihmisten kanssa ja heidän hyväkseen elämän kaikilla osa-alueilla. VAMKissa kehityt yhdessä opettajien ja opiskelijatovereiden kanssa moniammatilliseksi ja yhteistyökykyiseksi tulevaisuuden asiantuntijaksi. Saat vahvan ammatti-identiteetin, opit alan uusia teknologioita ja omaksut työelämää kehittävän asenteen.


  Kiinnostaako sosiaali- ja terveysala?

  Kysyntää osaajille

  Työ sosiaali- ja terveysalalla kehittyy jatkuvasti, ja alalle kaivataan uusia, vastuullisia ammattilaisia. Suurin osa työstä on asiakaspalvelua, joten hyvät vuorovaikutustaidot, joustavuus ja avoimuus ovat eduksi.

  Tärkeää on kehittää omaa osaamistaan ja ammattitaitoa.

  Sosiaali- ja terveysalalla työskentely on tiimipelaamista: pääset tekemään yhteistyötä eri alojen ammattilaisten kanssa. Lisäksi alalla toimitaan kaikenikäisten asiakkaiden kanssa. Ammattilaisena osaatkin kohdata ihmisen kokonaisvaltaisesti edistämällä, tukemalla ja vahvistamalla hänen hyvinvointiaan ja voimavarojaan.


  Onko sosiaali- ja terveysala samanlaista kuin telkkarissa?

  Ota selvää

  Sosiaali- ja terveysalan koulutukset

  VAMKin sosiaali- ja terveysalalla voit opiskella sairaanhoitajaksi tai sosionomiksi. Jo valmistuneille ja työkokemusta hankkineille on tarjolla sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto. (Huom. VAMKin terveydenhoitajakoulutus on seuraavan kerran haussa keväällä 2019.)

  Opiskelijat kertovat

  Aleressa ammattilaiseksi

  VAMKin ja Novian opiskelijoille on valmistunut yhteinen opiskeluympäristö Alere, jonka viihtyisissä tiloissa on muun muassa upouusi leikkaussali sekä harjoitusluokat esimerkiksi äitiyshoitotyölle ja ensiavulle. Koulussa voit harjoitella käytännön taitoja aitoja hoitotilanteita muistuttavissa simulaatioissa, lisäksi opintoihin kuuluu runsaasti harjoittelua työelämässä.

  VAMKin sosiaali- ja terveysalan opiskelijat saavat opiskella huippuympäristössä.

  Sairaanhoitajien opinnoista noin kolmannes ja sosionomien opinnoista viidesosa on harjoittelua, joten pääset tutustumaan monipuolisesti sosiaali- ja terveysalan eri työtehtäviin. Pääset tekemään ammattialasi töitä ohjattuna ja turvallisesti omien taitojesi mukaan. Voit heittää jo opiskeluaikana verkkoja työelämän suuntaan: harjoittelun kautta saa usein työtarjouksia keikkatyöhön tai pidempiaikaisiin sijaisuuksiin, joita voi tehdä opintojen ohessa.

  Jos opiskeluelämä houkuttelee AMK-tutkinnon jälkeen, on työkokemusta hankkineille sairaanhoitajille, terveydenhoitajille ja sosionomeille tarjolla vielä VAMKin maisteritasoinen sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto.

  Opiskelijat ovat harjoitteluissa osa työyhteisöä.


  Hae Opintopolussa

  Hakeminen VAMKin koulutuksiin tapahtuu Opintopolussa.

  Siirry opintopolkuun