Tutkimus ja kehitys

Yhdessä teemme alueesta elinvoimaisen

Sijaintimme globaalien yritysten keskellä, yritteliäällä Pohjanmaalla, takaa meille paalupaikan muuttuvan maailman haasteisiin. Kuuntelemme herkällä korvalla yrityselämää ja sen tarpeita. Monialainen tutkimus- ja kehitystyömme yhdistää tekniikan, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä muotoilun osaamisemme, jolloin pystymme vastaamaan yhteiskunnan kompleksisiin ongelmiin monitieteisesti.

Vaasan ammattikorkeakoulu vahvistaa ja laajentaa TKI- ja palvelutoimintaa jatkuvasti osana kansallisia ja kansainvälisiä verkostojamme. Korkeakoulumme verkostoituu aktiivisesti alueen toimijoiden kanssa.

VAMKin vahvuuksia ovat:

  • Älykäs energiatehokas sähkötekniikka ja robottiautomaatio
  • Vientiteollisuuden liiketoimintaosaaminen ja logistiikka
  • Sosiaalisesti kestävät, eettiset ja uudistuvat sosiaali- ja terveyspalvelut
  • Markkinalähtöisten ja kestävien tuote- ja palvelujärjestelmien sekä teollisten ja sote-palveluiden muotoilu

TKI-ohjelma

Tulevat tapahtumat

VAMKin TKI-alustat esittelyssä

Näe, miten VAMK auttaa rakentamaan entistä fiksumpaa yhteiskuntaa. VAMKin uusia tutkimus-, kehitys- ja innovaatioalustoja luotsaavat Ossi Koskinen (Smart Industry), Kenneth Norrgård (Smart City) ja Riku Niemistö (Smart Well-Being).

Muotoilukeskus MUOVA

Vaasan ammattikorkeakoulun yksikkö, joka on toiminut sillanrakentaja korkeakoulumaailman ja yrityselämän välillä jo yli 30 vuotta. Vuodesta 1988 alkaen Muovan tehtävänä on ollut pk-yritysten kansainvälisen kilpailukyvyn edistämiseen muotoilun keinoin. Muova on luonut omaleimaisen poikkitieteelisen toimintaympäristön tutkimukselle, kehittämiselle, opetukselle ja yritysyhteistyölle. Kotimainen yritysyhteistyö on tiivistä ja kansainvälinen yhteistyöverkosto vahva. Muova tunnetaan luotettavana ja innovatiivisena yhteistyökumppanina.

Tutustu lisää

Yhteystiedot

Marja-Riitta Vest

TKI-päällikkö

Korkeakoulupalvelut | TKI-palvelut

marja-riitta.vest@vamk.fi | +358 207 663 500

TKI-palvelut@vamk.fi