Tietotekniikan insinööriksi valmistunut Annina Martin työskentelee IT-asiantuntijana Notkia IT:lla käyttöoikeushallintaan liittyvissä tehtävissä.

  Miksi VAMKiin? Kävin Rovaniemellä Lapin yliopistossa opiskelemassa puolitoista vuotta aivan toista alaa, mutta en oikein koskaan löytänyt sieltä omaa paikkaani. Keskeytin opintoni siellä, palasin Vaasaan ja hain Vaasan ammattikorkeakouluun.

  Mielipiteesi koulutuksesta? Toivoin saavani matemaattisille taidoilleni käyttöä insinöörialalla, ja tietotekniikka valikoitui aika sattumalta. Ei mennyt kauaa, kun huomasin, että valinta osui nappiin. Tutkinto antaa hyvän yleissivistyksen ja kehittää loogista sekä oivaltavaa ajattelutapaa, jolle on käyttöä monissa eri työtehtävissä. Opinnoissa tutustutaan useaan eri aiheeseen, mikä mielestäni helpottaa oman mielenkiinnon kohteen löytämistä. VAMKista saadulta pohjalta on hyvä ponnistaa sinne suuntaan, mikä itsestä tuntuu omalta.

  Kokemuksesi työharjoittelusta? Toisen opiskeluvuoteni jälkeen pääsin kesäksi töihin ABB:lle Toiminnot ja palvelut -yksikön käyttöoikeustiimiin. Harjoittelupaikka oli minulle merkityksellinen, sillä se tarjosi pitempiaikaisen työmahdollisuuden, kun minua kesäharjoitteluni jälkeen suositeltiin ABB:ltä Notkia IT:lle töihin.

  Mieleenpainuvinta opintojen varrelta? Uusien opiskelijoiden kastajaiset eli Olutpialaiset ja Astin-risteily olivat suosikkejani opiskelijatapahtumista. Luokkahengestä ja mahtavista opettajista on jäänyt paljon lämpimiä muistoja. Vaikeahan on tietysti unohtaa niitä pitkiä iltoja, joina tuli silmät ristissä raapusteltua raportteja ja tehtäviä, mutta tässä vaiheessa voin jo sanoa, että kaikki oli lopulta sen arvoista!

  Tyypillinen työpäiväsi? Työtehtäviini kuuluu päivästä riippuen monenlaista, muun muassa käyttäjätunnusten ja käyttöoikeuksien hallintaa, SAP IDM -järjestelmän ylläpitämistä ja kehittämistä, raporttien luomista sekä yleistä ongelmanratkaisua ja monenmoista tietokantoihin liittyvää ”salapoliisityötä”.

  Parasta Vaasassa? Vaasa on kehittyvä ja virkeä kaupunki. Alueella rakennetaan paljon, ja uusia liikkeitä avataan jatkuvasti.

  Tulevaisuudensuunnitelmasi? Ala ja työtehtävät sen mukana kehittyvät jatkuvasti. Jatko-opinnot, esimerkiksi Vaasan yliopistolla, kiinnostavat kovasti, mutta ovat vielä ajatuksen tasolla. Tällä hetkellä nautin täydellä teholla työelämästä neljän vuoden opintojen jälkeen!

  Julkaistu 11.09.2019.

  Takaisin