Konetekniikan insinööri Hannes Dahlmars työskentelee huoltoinsinöörinä T-Drill Oy:ssa. Parasta työssä on monipuolisuus ja mahdollisuus matkustella ympäri maailmaa.

  Miksi VAMKiin? VAMK sijaitsee kotipaikkakunnallani, ja siellä pystyi opiskelemaan alaa, joka oli kiinnostanut minua pienestä pitäen.

  Mielipiteesi koulutuksesta? AMK-tutkinto antaa hyvän tietotaitopohjan työelämään. Koulunpenkiltä ei mielestäni suoraan valmistuta mihinkään työtehtävään: lopulliseen työtehtävään oppii vain työtä tekemällä ja soveltamalla koulussa opittuja asioita.

  Kokemuksesi työharjoittelusta? Ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen olin mekaanikkona pitkäaikaisessa kesätyöpaikassani, missä korjasin ja huolsin muun muassa autoja ja veneitä. Toisen vuoden jälkeen työskentelin Wärtsilän voimalaitosprojektissa Jordaniassa. Työnkuva oli monipuolinen, ja työ oli haastavaa ja vastuullista. Kesän aikana tuli opittua paljon uutta ja mielenkiintoista. Kolmannen vuoden jälkeen halusin kokeilla jotain erilaista ja päädyin Wärtsilään konttorihommiin hoitamaan moottoreiden sertifiointiin ja tyyppihyväksyntään liittyviä asioita. Harjoittelu ja opiskelu tukivat toinen toistaan, ja pystyin soveltamaan koulussa oppimiani asioita harjoittelussa ja päinvastoin.

  Mieleenpainuvinta opintojen varrelta? Hauskoja juttuja tapahtui lähes päivittäin. Hyviä muistoja on paljon, muun muassa opiskelijabileistä ja ihan tavallisilta koulupäiviltäkin. Mielestäni kolmas ja neljäs vuosi olivat hyödyllisimpiä opiskeluvuosia. Koko vuoden kestävät projektityöt olivat opettavaisia.

  Tyypillinen työpäiväsi? Tehtäviini kuuluvat uusien putkentyöstökoneiden asennus ja asiakkaiden kouluttaminen, koneiden huolto sekä erilaisten näytetöiden tekeminen asiakkaille. Myös edustaminen ja messuilla teknisenä tukena toimiminen kuuluu tehtäviini.

  Parasta Vaasassa? Parasta Vaasassa ovat monipuoliset harrastus- ja vapaa-ajan mahdollisuudet sekä tietenkin meri. Myös työ- ja opiskelumahdollisuudet ovat melko hyvät.

  Tulevaisuudensuunnitelmasi? Juuri nyt olen varsin tyytyväinen tilanteeseeni: minulla on oman alan vakituinen työ ja opinnot onnellisesti takana. Ainakaan aivan heti en koulunpenkille kaipaa, vaikka pääsääntöisesti siellä ihan mukavaa olikin. Tulevaisuudessa aion ehkä opiskella lisää samaa alaa, jos vain löytyy aikaa ja motivaatiota.

  Julkaistu 11.10.2019.

  Takaisin